Geen plannen voor Halo 7 of Halo Infinite 2

News
vrijdag, 24 juli 2020 om 12:00
halo infinite box artf1595497725
Het ziet er naar uit dat Halo Infinite de laatste Halo game gaat worden voor de komende tijd. In een interview met Ryan McCaffrey van IGN laat 343 Industries weten dat het nieuwste avontuur van Master Chief voorlopig ook zijn laatste zal zijn.
"Halo Infinite is het begin van de toekomst voor ons platform," stelt Chris Lee, studiohoofd van 343 Industries. De studio is van plan om Halo Infinite te gebruiken als de basis voor een game die naar verloop van tijd steeds groter wordt. Dit zal nieuwe content betekenen die na de lancering dit najaar wordt toegevoegd.
Zo is al bekend dat Halo Infinite na de lancering een ray tracing upgrade zal krijgen. Wanneer deze precies uitkomt is nog onduidelijk. Ook is er de mogelijkheid om nieuwe verhalen te vertellen na de lancering die door middel van updates toegevoegd kunnen worden.
Volgens McCaffrey betekent het niet dat Halo Infinite een live service game als Destiny zal worden. De studio die Halo bedacht, Bungie, creërde in 2013 het live-service genre met Destiny, maar dat lijkt het niet doel te zijn van 343 Industries.

Geen Halo 7 om goede reden

De studio achter Halo Infinite heeft wel een goede reden om niet voor Halo 7 of Halo Infinite 2 te kiezen. Lee legt uit: "We willen dat Infinite na verloop van tijd groeit. Op die manier hebben we geen versplintering, iets wat met genummerde vervolgen wel altijd het geval was.
Halo Infinite staat gepland voor release later dit jaar op de Xbox One, Xbox Series X en PC. Je kunt hieronder de gloednieuwe gameplay demo bekijken die tijdens de Xbox Games Showcase is onthuld. Ook hebben we een exclusief interview met de ontwikkelaars van de game die vol nieuwe informatie zit.