Gerucht: Geen speciale E3 Nintendo Direct in juni

News
vrijdag, 01 mei 2020 om 16:30
Wanneer een Nintendo Direct komt is vaak gissen, maar er is er altijd eentje die je op een vast moment mag verwachten: de Nintendo Direct in juni die rondom de E3 plaatsvindt. Dit jaar zou Nintendo met die gewoonte breken door deze Nintendo Direct naar verluidt uit te stellen. Dat meldt Venturebeat.
Het uitstel van de Nintendo Direct rondom E3 2020 zal niet als een hele grote schok komen, gezien er de afgelopen tijd al een heleboel evenementen en aankondigingen ontbreken. De reden voor het uitstellen van de Nintendo Direct is de regelgeving in Japan rondom de pandemie die momenteel heerst. Werknemers van Nintendo moeten daardoor momenteel thuiswerken en dat levert een probleem op met de planning.
Nintendo heeft volgens Venturebeat, net als veel andere ontwikkelaars, meer tijd nodig om games te ontwikkelen. Tijdens de Nintendo Direct kondigen partners van Nintendo normaal gesproken de titels aan die de komende tijd op de platformen zullen verschijnen, maar dit blijft door het uitstel van de Direct uitzending ook uit. Uitgevers mogen zelf nu de aankondigingen doen die normaal in de Direct uitzending zouden komen, als ze dat willen.

Geruchten blijven nog even geruchten

Momenteel doet een aantal geruchten over aankomende Nintendo releases de ronde. Zo wordt Nintendo’s mascotte Mario dit jaar 35 en dat zou reden zijn voor een flink feest. Veel games met de besnorde Italiaanse loodgieter, waaronder Mario 64, Super Mario Galaxy en Super Mario World zouden voorzien worden van een remaster. Deze geruchten blijven voorlopig nog even geruchten.
Nintendo heeft het uitstel van de Direct uitzending nog niet officieel bevestigd. Volgens Venturebeat zal Nintendo na de zomer met een nieuwe datum van de E3 uitzending komen.