Geen enkele foto is echt volgens Samsung

News
maandag, 05 februari 2024 om 13:30
samsung galaxy s24 foto makenf1707134580
Er is een discussie gaande rondom het gebruik van AI in foto’s van Samsung. Maar volgens een topman van het bedrijf is die discussie nergens voor nodig, aangezien geen enkele foto echt is.
Toen vorig jaar de Samsung Galaxy S23 uitkwam, werd al snel duidelijk dat de ‘Space Zoom’-feature wat vrijheid neemt met foto’s die worden gemaakt. Zo werd de maan bijvoorbeeld door middel van AI gedetailleerd in de foto geplakt, wat heel duidelijk zichtbaar werd toen iemand een foto nam van een blurry foto van een maan.
En nu is de discussie opnieuw gaande met de release van de Samsung Galaxy S24. Ook omdat er een nieuwe functie is toegevoegd om objecten uit foto’s te verwijderen, net zoals de Magic Eraser van Google voor de Pixel smartphones.
Maar volgens Patrick Chomet, de Head of Customer Experience van Samsung, is de discussie alleen onnodig. In een interview met TechRadar stelt Chomet dat geen enkele foto namelijk echt is.

“Er bestaat niet zoiets als een echt beeld. Zodra je sensoren hebt om iets vast te leggen, reproduceer je wat je ziet en het betekent niets. Er bestaat geen echt beeld. Je kunt proberen een echte foto te definiëren door te zeggen: "Ik heb die foto genomen", maar als je AI hebt gebruikt om de zoom, de autofocus en de scène te optimaliseren, is het dan echt? Of zijn het allemaal filters? Er is geen echte foto, punt uit.”

AI om het moment vast te leggen

Volgens Chomet gebruiken de smartphones van Samsung veel AI om een moment vast te leggen, zoals filters, het weghalen van schaduwen en reflecties en meer. Toch wil het bedrijf wel zo dicht mogelijk blijven bij de ‘ware intentie’ van de maker.