Gearbox: "Sprong van PS5 en Xbox Series X is grootste overgang ooit!"

  Over een maand komen de PS5 en Xbox Series X eindelijk uit. De verwachtingen zijn hoog van de next-gen consoles en volgens Randy Pitchford van Gearbox is dat terecht. De ontwikkelaar claimt namelijk dat de consoles zullen zorgen voor de grootste overgang ooit.

  Toen de PlayStation 4 en Xbox One verschenen in 2013, was het verschil ten opzichte van de PlayStation 3 en Xbox 360 voor velen een beetje een teleurstelling. De graphics waren wel verbeterd, maar door de mooie woorden van Sony en Microsoft was er een grotere stap verwacht.

  Volgens Randy Pitchford, de baas van Gearbox Software, zullen fans deze generatie alleen niet teleurgesteld worden. Zijn studio is druk bezig geweest om Borderlands 3 over te zetten naar de PS5 en Xbox Series X en hij heeft dan ook ervaring uit eerste hand met de next-gen consoles. In gesprek met Gamespot laat hij weten dat de overstap de grootste ooit zal zijn.

  “De sprong die de PS5 en Xbox Series X nemen is de grootste overgang die ik ooit heb gezien in de geschiedenis van console generaties. Dat is inclusief de sprong van 2D naar 3D! Het gaat veranderen hoe we over onze ervaringen na zullen denken. Het is alleen lastig om te zien met de initiële launch games, want dat zijn titels die we al eerder doorlopen hebben.”

  Randy Pitchford, CEO Gearbox Software

  Cross-gen ervaringen bij launch

  Pitchford doelt daarbij op meerdere games die als cross-gen games zullen lanceren op de PS5 en Xbox Series X of al jaren geleden zijn uitgekomen. Zo zullen onder andere Watch Dogs Legion en Assassin’s Creed Valhalla bijna gelijktijdig op de huidige en volgende generatie consoles verschijnen, terwijl Borderlands 3 en The Witcher 3: Wild Hunt ook vernieuwd gaan worden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.