Gamescom 2020 gaat dit jaar niet door, enkel digitaal

    Na GDC, E3 en vele andere festivals en beurzen wereldwijd is nu ook het doek gevallen voor Gamescom 2020. Vandaag heeft de organisatie in een twitterbericht bekendgemaakt dat het festival wel doorgaat, maar volledig digitaal.

    Het zat er natuurlijk aan te komen, vele beurzen en conferenties zijn inmiddels gecanceld. Ook Gamescom hield er al rekening mee dat het digitale deel van de beurs uitvergroot zou worden. Nu is definitief het doek gevallen voor het fysieke deel van de grootste Duitse games beurs. Daarmee is de beurs niet geheel van de baan: zo veel mogelijk activiteiten zullen digitaal gehouden worden. Eerder werd al aangegeven dat Opening Night Live en Gamescom Now een prominentere plaats zouden krijgen. Eind maart hoopte de organisatie nog dat de beurs in ieder geval deels door kon gaan, maar het recente besluit van de Duitse regering om de coronamaatregelen te verlengen hebben de organisatie doen besluiten daar nu van af te zien.

    Gamecom wordt jaarlijks in augustus gehouden en is een meerdaags evenement in Keulen. Waar beurzen als E3 al jaren last hebben van teruglopende bezoekersaantallen is Gamescom van 2009 tot 2019 meer dan verdubbeld in bezoekersaantallen. Veel spelontwikkelaars laten er hun nieuwe games en hardware zien of houden er speciale games events. Ook XGN is jaarlijks op de beursvloer aanwezig. Dat zal dus dit jaar niet het geval zijn.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.