Gaat Netflix de concurrentie aan met Google Stadia en Game Pass?

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 13:30
netflix1f1623844084
Het is geen geheim dat Netflix niet alleen films en series wil aanbieden, maar ook games. Nu lijkt het erop dat de streamingdienst nog een stapje verder gaat en wil concurreren met Google Stadia en Game Pass.
Hoewel gaming steeds meer mainstream wordt, heb je alsnog een relatief dure consoles of PC nodig om grote titels te kunnen spelen. Om dat obstakel weg te halen wordt er al lang geëxperimenteerd met cloud gaming, met wisselende resultaten als gevolg. Eén van de meest ambitieuze pogingen was ongetwijfeld Google Stadia, maar dat project is uitgelopen op een flop.
Toch denkt Netflix dat zij het beter kan doen. Ten minste, daar lijkt het erop, gezien het feit dat de streamingdienst op zoek is naar een Rendering Engineer voor cloud gaming. Dat blijkt uit een vacature die is gespot door protocol.
In de beschrijving van de vacature wordt vermeldt dat de medewerker 'helpt bij het optimaliseren van de rendering van games, zodat we die kunnen renderen op onze cloud gaming appliances'. Daarnaast zal diegene helpen met het schrijven van SDK's, om 'game ontwikkelaars in staat te stellen games te maken voor het Netflix cloud games ecosysteem'.

Veel ambitie met games op Netflix

Dat Netflix nu de stap zet om de streamingdienst een platform te maken voor cloud gaming is niet heel vreemd. De laatste tijd heeft het bedrijf namelijk al de eerste stappen gezet in de wereld van games, door verschillende kleine titels speelbaar te maken via Netflix. Het gaat daarbij om games die voor Android of iOS zijn.
In 2021 heeft Netflix al uitgesproken wat het doel is met het aanbieden van games op de streamingdienst. Daarbij toont het bedrijf dat het veel ambitie heeft, want Netflix wil 'de absoluut beste game-service in de industrie' worden. De streamingdienst zal wel voor een lastige opgave komen te staan, want ook Microsoft zet flinke stappen met cloud gaming met de Game Pass.