Gaat de prijs van PlayStation Plus in 2023 ook omhoog?

News
zaterdag, 24 juni 2023 om 9:00
playstation plus newf1655289162
Het nieuws van Xbox Game Pass slaat in als een bom. De prijzen van de abonnementsdienst van Microsoft gaan omhoog en dat geeft stof tot nadenken. Gaat de prijs van de abonnementsdienst van PlayStation ook omhoog? In andere woorden: gaat de prijs van PlayStation Plus in 2023 ook omhoog?
Momenteel ziet het er niet naar uit dat PlayStation de prijzen van haar abonnementsdienst gaat verhogen in 2023. De Japanse consoleboer heeft vorig jaar PlayStation Plus nog flink op de schop gegooid en kondigde recent nog aan tevreden te zijn met de huidige gang van zaken.
PlayStation Plus werd vorig jaar compleet vernieuwd, waardoor de dienst van Sony nu drie lagen heeft. Je hebt PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Daarbij is het Essential die simpelweg een nieuwe naam heeft voor wat de dienst voor de vernieuwing aanbood.
Dat wil zeggen dat je met PS Plus Essential maandelijks wat games krijgt die je mag houden, dat je online multiplayer kunt spelen met vrienden en cloudopslag hebt. Met PlayStation Plus Extra komt daar nog maandelijks een grote catalogus aan games bij en toegang tot Ubisoft+ Classics.
Als laatste is er ook nog PlayStation Plus Premium die bovenop al het bovenstaande nog een extra catalogus biedt. Dit keer een bibliotheek aan klassieke PS-, PS2, PS3- en PSP-games. Ook krijg je toegang tot cloudstreaming van games en proefversies van nieuwe PS5-titels.

Prijzen voor PlayStation Plus

Die drie vormen van PlayStation Plus komen in allerlei prijsvormen. Momenteel zien die er als volgt uit:
PlayStation Plus Essential
  • 1 maand - 8,99 euro
  • 3 maanden - 24,99 euro
  • 12 maanden - 59,99 euro
PlayStation Plus Extra
  • 1 maand - 13,99 euro
  • 3 maanden - 39,99 euro
  • 12 maanden - 99,99 euro
PlayStation Plus Premium
  • 1 maand - 16,99 euro
  • 3 maanden - 49,99 euro
  • 12 maanden - 119,99 euro
Het ziet er niet naar uit dat die prijzen spoedig zullen veranderen. In gesprek met GamesIndustriy.biz liet Sony's Nick Maguire namelijk weten dat het bedrijf blij is met de huidige strategie. Wel viel het PlayStation op dat PlayStation Plus Premium van de twee nieuwe lagen het populairst lijkt te zijn.