'FromSoftware werkt aan nieuwe Armored Core game'

News
maandag, 10 januari 2022 om 14:30
armored coref1649850112
In een enquête van ontwikkelaar FromSoftware is het een en ander getoond rondom haar nieuwe Armored Core game. Informatie over de game via een beschrijving, screenshots en video's zijn daardoor nu gelekt.
Gebruiker Red Liquorice heeft op ResetERA de informatie gedeeld, maar het was niet mogelijk om screenshots te delen, door een uniek watermerk op het scherm. Wel is er een beschrijving van de game gegeven. In deze beschrijving staat dat door de substantie Melange de mensheid een grote sprong vooruit kan maken. Voorheen heeft deze substantie een catastrofe veroorzaakt op de planeet Bashtar, waardoor de sterrenstelsels eromheen zijn opgeslokt. Nu wordt duidelijk dat de substantie weer aanwezig is op de planeet en dat verschillende instaties erachter aan gaan, inclusief de protagonist.
Heel veel zegt dit nog niet, want het betreft alleen de opzet voor de nieuwe game. Wel maakt de beschrijving verder duidelijk dat de game een third person shooter is, spelers een enorme wereld kunnen verkennen en dat de sci-fi wereld is gemaakt door Hidetaka Miyazaki. Deze naam komt je misschien bekend voor, aangezien deze persoon ook de regisseur is achter Elden Ring en Demon's Souls. De gevechten in deze wereld zullen op lange en korte afstand kunnen worden uitgevoerd. Het uitgebreide wapenarsenaal zal hierbij helpen.

Souls-achtige bossfight in Armored Core

Red Liquorice laat weten dat de videoclip waarin de eindbaas te zien is er behoorlijk 'Soulsy' uitziet, en dat we co-op kunnen verwachten gebaseerd op hoe de gameplay er tot nu toe uitziet. Erg veel over de nieuwe game is nog niet bekend, eerst zal FromSoftware Elden Ring uitbrengen op 25 februari. Waarschijnlijk zal de ontwikkelaar daarna pas naar buiten komen met officiële informatie over de nieuwe Armored Core game.
De Armored Core-reeks is al lange tijd onderdeel van FromSoftware. De eerste game in de reeks verscheen namelijk in 1997. De laatste titel in de reeks verscheen in 2013.