Formule 1 seizoen begint volgende week weer

News
zondag, 21 augustus 2022 om 12:30
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Formule 1 heeft even stilgelegen, maar gaat bijna weer van start. Aankomend weekend is het namelijk weer tijd om het seizoen te hervatten.
Na ruim een maand, gaat het Formule 1 seizoen volgend weekend weer verder. Op 28 augustus is de Grand Prix in België. De laatste Grand Prix was op 31 juli in Hongarije. Deze had Max Verstappen toen gewonnen. Vanaf aankomend weekend is er bijna elke week weer een race, met alleen nog een drie weken pauze tussen 11 september en 2 oktober. Het overzicht van de nog te rijden races vind je hieronder.

Hoe verloopt het Formule 1 seizoen voor Verstappen?

Met Max Verstappen gaat het dit seizoen weer erg goed. Hij staat momenteel met 258 punten op de eerste plaats. Achter hem staat Charles Leclerc uit Monaco met 178 punten. Veelvoudig Kampioen Lewis Hamilton uit Engeland staat op de zesde plek met 146 punten.
Max Verstappen loopt dus goed voor op de concurrentie. Eén ding is zeker voor Max Verstappen, hij heeft laten weten dat hij wil blijven verbeteren en blijven winnen. Verder heeft hij wel laten weten dat de F1-Auto’s dit seizoen net iets te zwaar zijn, maar toch vindt hij wel dat de auto’s er in het geheel wel op vooruit zijn gegaan.