Fan aangeklaagd voor verkopen DVD met naakte Dead or Alive karakters

  Uitgevers doen er alles aan om hun eigendommen te beschermen en met name Japanse bedrijven ondernemen daarvoor vaak grote stappen. Zo is bijvoorbeeld nu een man aangeklaagd door Koei Tecmo voor het verkopen van een DVD met naakte Dead or Alive karakters.

  Van het toe-eigenen van een fanmade game tot aan het neerhalen van een enorme mod die met met liefde gemaakt is door een groep spelers. Uitgevers hebben laten zien dat ze over lijken gaan wanneer het gaat om het gebruiken van hun intellectuele eigendom buiten de standaard functionaliteiten om.

  Dat uitgevers zich niet inhouden als het gaat om liefdevolle projecten die een game of franchise is kwestie alleen maar promoten, geeft al aan dat er helemaal geen genade is voor projecten die iets minder liefdevol zijn. Zo heeft Koei Tecmo nu aangegeven aan dat het samen met het politiedepartement van Kanagawa een man aanklacht, die verdacht wordt van het verkopen van een DVD met daarop naakte Dead or Alive karakters.

  Wat is precies het probleem?

  De verdachte maakte een grote fout toen hij via een online veilingsite de DVD in kwestie probeerde te verkopen. Op de schijf staan opgenomen beelden van Dead or Alive Xtreme Venus Vacation, waarbij de karakters door middel van een mod nóg minder kleding aan hebben. De games in franchise laten over het algemeen al weinig over aan de verbeelding.

  De mod zelf is voor Koei Tecmo niet zo’n probleem, maar dat de DVD met de beelden vervolgens werd verkocht is volgens de uitgever een overtreding van de copyright. De verdachte zal daarbij geen gevangenisstraf boven het hoofd hangen, maar mogelijk wel een flinke boete. Koei Tecmo wil namelijk vergoed worden voor de geleden schade.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.