Facebook Messenger beveiliging blijft nog jaren slechter dan WhatsApp

  Volgens een medewerker van Facebook gaat het nog jaren duren voordat de beveiliging van Facebook Messenger hetzelfde niveau weet te halen als dat van WhatsApp. Beide apps zijn onderdeel van moederbedrijf Facebook, maar de chatberichten van Facebook Messenger zouden een stuk slechter beveiligd zijn.

  Waar WhatsApp via end-to-end-versleuteling de berichten van haar gebruikers beveiligd, is dit bij Facebook Messenger niet het geval en dat terwijl beide apps in handen zijn van hetzelfde bedrijf. Een jaar geleden maakte Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, de belofte dat Facebook Messenger dit ook zou gaan krijgen. Recentelijk maaktte Jon Millican, Facebooks software-ontwerper voor de beveiliging van Messenger, het volgende bekend:

  "Laat ik eerlijk zijn: we hebben op het moment nog meer vragen dan antwoorden gevonden. We hebben stappen gezet, maar het is kennelijk buitengewoon lastig om end-to-end-encryptie toe te voegen aan een bestaand systeem."

  Jon Millican

  Gebruikers moeten dan ook nog een flinke tijd wachten voordat de beveiliging op orde is. Volgens de medewerker gaat het om nog enkele jaren, wat te maken heeft met de lastige situatie. "We willen dit graag goed doen, in plaats van snel," aldus de Millican.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.