Facebook laat morgen samen met Ray-Ban haar Smart-Glasses zien

News
woensdag, 08 september 2021 om 17:30
ray ban zonnebrilf1627566199
Een maand geleden kwam de aankondiging dat Facebook samen met Ray-Ban aan een smart-glasses werkt. Morgen wordt de bril eindelijk door beide bedrijven onthuld.
Ray-Ban heeft een teaser online gezet. In de teaser is een bril te zien is met een datum erin: 09-09-2021. Daar boven staan de namen van Ray-Ban en Facebook. Beide bedrijven hadden al eerder verschillende video's naar buiten gebracht waarin werd verwezen naar de bril. Mark Zuckerberg zette bijvoorbeeld een video online op Instagram waarin het net leek alsof je door zijn ogen keek, terwijl hij aan het peddelen was op een boot. De Vice-President van Ray-Ban deed hetzelfde, maar dan dat hij een potje ging golfen. Ook heeft de CEO van Facebook een fragment gefilmd met de bril.

De features van de Smart-Glasses

Dat de bril eraan zou komen was geen verrassing, deze was namelijk eerder dit jaar al bevestigd door Facebook. Wat de bril allemaal kan is nog niet volledig duidelijk. Wat we al wel weten van de bril is dat het draadloos kan worden verbonden met een smartphone en dus kan filmen in 1080p, de rest blijft nog even een verassing tot morgen.
De bril wordt nog niet te futuristisch, ook al is dat uiteindelijk wel het plan van Facebook. De bril mist bijvoorbeeld Augmented Reality-technologie. Met die techniek zou je bijvoorbeeld 3D spellen kunnen spelen, maar ook winkelen en zelfs video's kijken. Je zou uiteindelijk alles ermee kunnen doen wat je nu op je telefoon doet. Deze techniek zit er nu nog niet in, maar het zou niet raar zijn als Facebook of een concurrerend bedrijf over een tijdje komt met een bril die dat wel heeft.