Facebook en Apple nu ook in de clinch over hoge belasting

News
vrijdag, 28 augustus 2020 om 12:45
facebook 1903445 1920f1633441471
De strijd tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games houdt de gemoederen flink bezig, maar het Amerikaanse techbedrijf heeft er nu een andere grote tegenstander bij. Facebook is namelijk niet blij met een afgewezen update door transparantie over de Apple belasting.
Alle applicaties die op de App Store staan worden door Apple beoordeeld, ook als het gaat om nieuwe updates. Facebook heeft voor haar app een nieuwe patch willen introduceren, maar Apple heeft die geweigerd, omdat het ‘irrelevante informatie’ zou tonen aan gebruikers.
De informatie in kwestie gaat over de 30 procent belasting die Apple vraagt over alle aankopen die worden gedaan via apps die gedownload zijn in de App Store. Met de nieuwe Facebook update krijgen gebruikers de mogelijkheid om kaartjes te kopen voor evenementen, maar er werd daarbij vermeldt dat 30 procent van de opbrengsten naar Apple gaat en dat de organisator dus niet de volledige prijs krijgt. Het prijsgeven van die informatie schiet bij Apple in het verkeerde keelgat.
Facebook heeft eerder al aan Apple gevraagd om de hoge belasting voor de specifieke functie te laten vallen, om kleine ondernemers te helpen tijdens de coronacrisis. Dat laat het bedrijf weten in een verklaring via Reuters.

Update zonder transparantie

De nieuwe feature van Facebook is nu wel beschikbaar in de applicatie, maar zonder de melding hoeveel procent van het bedrag naar Apple gaat. Datzelfde geldt ook voor Android gebruikers, die een fee moeten betalen voor applicaties die zijn gedownload via de Google Play Store.

Populair Nieuws

Laatste Reacties