F1 wil Verstappen toch in Netflix-serie Drive to Survive krijgen

News
donderdag, 24 maart 2022 om 10:00
si202203190303 newsf1647865562
Max Verstappen is een uitgesproken criticus van Drive to Survive en de Nederlander werkt dan ook niet mee aan de serie van Netflix. Stefano Domenicali, de CEO van de Formula One Group, wil ervoor zorgen dat de wereldkampioen toch gaat meewerken aan de show.
Hoewel de producenten het blijven ontkennen, is het geen geheim dat Drive to Survive niet geheel de waarheid vertelt als het aankomt op de gebeurtenissen in de Formule 1. Zo wordt er geknipt en geplakt met beelden en quotes om een dramatische show neer te zetten, terwijl dat vaak niet eens nodig is. Max Verstappen heeft dan ook vorig jaar aangegeven niet meer mee te werken aan Drive to Survive.
Dat is een grote aderlating voor de serie, aangezien Verstappen de regerend wereldkampioen is. Hij werd dan ook niet geïnterviewd voor Drive to Survive seizoen 4, toen hij op spectaculaire wijze de titel won. Maar het is niet alleen een tegenvaller voor Netflix, het is ook een tegenvaller voor de organisatie van de Formule 1, dat door de serie het aantal volgers van de sport snel heeft zien stijgen.
Stefano Domenicali, de CEO van de Formula One Group, wil Verstappen dan ook overtuigen om toch mee te werken aan de Netflix-serie. Dat laat hij weten in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com. Hij is van plan om de Nederlander en Netflix om tafel te krijgen, om te kijken wat er mogelijk is tussen de twee partijen.

Aanpassingen voor Drive to Survive

Domenicali snapt alleen ook heel goed de kritiek van Verstappen. De CEO geeft namelijk aan dat Netflix eraan moet werken om een eerlijker beeld van de situatie te schetsen en de inhoud voor de coureurs correct te maken. Naast Verstappen heeft namelijk ook Lando Norris al aangegeven dat er flink gespeeld is met beelden en quotes van hem in het nieuwe seizoen van Drive to Survive. Kan of wil Netflix dat in de toekomst niet aanpassen, dan zal de serie ‘niet langer bij ons passen’, stelt Domenicali.