Er gaat veel veranderen op de set van The Walking Dead

  Vlak voor de pandemie Was The Walking Dead bijna klaar met het tiende seizoen, niet wetend dat het uitzenden daarvan uitgesteld zou worden. Het finaleseizoen zou op 12 april werden uitgezonden, maar dat is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De 15e aflevering van de finale zal als speciale aflevering later dit jaar worden uitgezonden.

  AMC

  Director Greg Nicotero vertelde in een interview met EW Live dat hij en zijn mensen echt bijna klaar waren met het seizoen, maar dat ze het net niet redden om het seizoen op de geplande datum uit te zenden. Hij vertelt hoe zij aan de serie werken en wat ze nog moesten doen om het af te maken.

  "Als je in postproductie zit, gaat het ongeveer zo. Je moet de aflevering bewerken, dan doe je geluidseffecten, dan doe je muziek, en dan visuele effecten, en dan kleurtiming om ervoor te zorgen dat alle kleuren in alle scènes overeenkomen, en dan moet je een kwaliteitscontrole uitvoeren om er zeker van te zijn dat er niets in de war is.

  -Greg Nicotero

  De planning was om rond 22 maart de finale af te ronden, maar omdat alles werd stilgelegd ging dat niet meer.

  "Dus we waren echt op weg naar de finish toen de zaken vertraagden vanwege de thuiswerkorder". Dus we hebben net dat raam gemist. Het was niet zo dat de effecten vertraagd waren of dat er iets vertraagd was. Het was gewoon dat de aflevering van de aflevering op een specifieke datum zou worden afgeleverd en we moesten stoppen voordat ze die datum bereikten.''

  -Greg Nicotero

  Wat er gaat veranderen?

  Er gaan wel veel dingen veranderen wanneer de opnames weer doorgaan. Normaal staan er zo'n 60 mensen op de set van The Walking Dead. Dat zal worden verminderd naar 35 tot 40 mensen. Ook de lunchpauzes worden zo ingedeeld dat er voldoende afstand wordt gehouden tussen mensen. Ook moeten alle acteurs en actrices een masker dragen op de set en het reizen wordt flink beperkt.

  De precieze datum van de aflevering uit de seizoensfinale is nog niet bekend, maar het wordt wel ingepland aan het einde van het jaar. Nicotero belooft dat de laatste aflevering geweldig gaat worden. In de laatste aflevering zullen we Beta zien die de groep naar de toren leidt waar iedereen zit te schuilen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.