Epic Games geeft RPG maker en XCOM-achtige game gratis weg

News
vrijdag, 02 december 2022 om 9:00
epic gamesf1645113725
Het is donderdag en dat betekent gratis games! Wekelijks geeft Epic Games één of meer games gratis weg. Deze week zijn dat maar liefst twee games: een tactische XCOM-achtige game die ook exploratie toestaat en laat Epic ons bewijzen dat wij betere RPGs kunnen maken dan CD Project RED. Geïnteresseerd? Wij wel!
Yes! Het is weer donderdag en Epic Games speelt al vroeg voor sinterklaas! Na vorige week het epische Star Wars Squadrons heeft Epic deze week twee nieuwe gratis games voor ons. Daar hoef je helemaal niets voor te doen, behalve ze te scoren!

Fort Triumph

Fort Triumph is een uitdagende turn-based tactische game in de sfeer van XCOM, gecombineerd met permadeath en exploratie. Met je team van helden die elk hun eigen sterktes en zwaktes hebbe nbaan je je een weg door een fantasierijke wereld vol uitdaginge, maar ook met ruimte voor een grap.
Tijdens gevechten kan je je omgeving inzetten als wapens. wat je ook doet, je helden doen ervaring op en kunnen zich ontwikkelen in diverse facties en klassen. De game biedt zowel een verhaalmodus als een skirmish-optie voor als je wat minder tijd hebt.

RPG in a Box

Altijd al zelf een RPG willen maken? Vind je dat The Witcher veel beter had gekund? Nu kan je het zelf laten zien met RPG in a Box. Dit is eigenlijk geen game, maar een game-maker. Met deze tool kan je zelf eenvoudig je ideeën en verhalen in een heuse game vertalen. RPG in a Box bevat alles om je verhalen eenvoudig om te zetten in een speelbare ervaring, zonder ook maar iets te hoeven programmeren. Ben je tevreden met het eindresultaat, dan kan je je verzinsels exporteren en kunnen al je vrienden je game stand alone spelen, dus zonder dat ze zelf RPG in a box nodig hebben.
RPG in a Box biedt minecraft-achtige graphics, waarbij je je eigne hoofdpersoon en vijanden kan modelleren, de map naar eigen believen kan inrichten en vervolgens de game met drag-and-drop kan vertellen wat er moet gebeuren. Geen zin om de gevechten uit te werken? Dan biedt RPG in a Box daar alvast een kant-en-klare oplossing voor.

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws