Epic Games en Microsoft niet aanwezig op GDC door coronavirus

  Er zijn al meerdere afmeldingen geweest van grote bedrijven die de risico’s te groot vinden. Zij stellen de gezondheid van hun medewerkers voorop en gaan daarom niet naar de Game Developers Conference.

  Epic Games en Microsoft hebben aangegeven dat zij volgende maand niet aanwezig zullen zijn op de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco. Er zijn te veel zorgen rond de wereldwijde uitbraak van het COVID-19-virus.

  Tijdens de GDC worden prijzen uitgereikt aan de makers en grote games gepresenteerd. Enkele grote uitgevers hebben aangekondigd dit jaar niet aanwezig te zijn wegens de zorgen om het coronavirus.

  Microsoft schreef in een blogpost niet te komen. Het bedrijf zal in een livestream rond rond de GDC-aankondigingen presenteren.

  "De gezondheid van spelers, ontwikkelaars, werknemers en partners is onze hoogste prioriteit.”

  Mircrosoft

  De makers van Fortnite, Epic Games heeft ook afgezegd. Het bedrijf meldt via Twitter dat wegens teveel gezondheidsproblemen en onzekerheid het niet mogelijk is om medewerkers naar de GDC te sturen.

  Ook Unity meldt dat zij niet de gezondheid en veiligheid van de medewerkers of partners op het spel wil zetten. Daarom is het grote ontwikkelplatform niet bij het GDC. Eerder zeiden Sony, Electronic Arts, Facebook en Kojima Productions ook al af, omdat de risico’s te groot zijn.

  Ondanks het aantal afmeldingen meldt een woordvoerder aan The Verge dat de GDC gewoon doorgaat als geland. Meerdere beurzen zijn inmiddels al geschrapt. Facebook maakte donderdag bekend zijn conferentie F8 te annuleren wegens de zorgen om het coronavirus. Eerder dit jaar is MWC geannuleerd, omdat de risico’s te groot waren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.