Epic Games CEO: 'PS5 zal de Xbox Series X grafisch niet voorbij streven'

  De tech demo van Unreal Engine 5 heeft afgelopen week hoge ogen gegooid, met name toen duidelijk werd dat de demo draaide op de PlayStation 5. Volgens Tim Sweeney zal de Xbox Series X alleen niet achterblijven op grafisch gebied.

  Met de tech demo van Unreal Engine 5 hebben spelers een eerste blik gekregen op de mogelijkheden van de next-gen consoles. Het is natuurlijk duidelijk dat er een grafische sprong gemaakt zal worden, maar hoe groot die precies is, was tot vorige week onbekend voor de consument.

  Door communicatie van Epic Games, de ontwikkelaar van Unreal Engine 5, leek het er alleen op dat de Xbox Series X niet alle functionaliteiten van de engine kan gebruiken. Om te verduidelijken dat dat absoluut niet het geval is, heeft Tim Sweeney op Twitter uitgelegd dat er op grafisch gebied geen verschil zit tussen de PS5 en Xbox Series X. Daarnaast heeft geen Epic geen exclusieve samenwerking met Sony en zullen high-end PC’s ook gebruik kunnen maken van alle toeters en bellen.

  Performance van de PS5

  De reden waarom de tech demo werd gedraaid op de PlayStation 5 en niet op PC, komt volgens Tim Sweeney door de integratie van de verschillende systemen en de performance van de console. De speciale SSD van de PS5 speelt daarbij een grote rol.

  Heb je de tech demo van de Unreal Engine 5 vorige week helemaal gemist, check dan de indrukwekkende beelden hieronder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.