Embracer Group bouwt archief van alle videogames

News
vrijdag, 19 februari 2021 om 6:00
interview nationaal videogame museum zoetermeer bijna kopje onder 135056 2f1613666100
Embracer Group is bezig met het samenstellen van een archief van alle videogames ooit gemaakt. Het gaat om een fysieke verzameling op het hoofdkantoor in Värmland, Zweden.
Martin Lindell, een adviseur bij Embracer Group, postte het nieuws op Twitter. Embracer Group wil uiteindelijk alle fysiek uitgebrachte games, arcadegames en consoles verzamelen, om zo de geschiedenis van de game-industrie te bewaren.
Het eerste gedeelte van de verzameling kwam van Embracer Group-directeur Lars Wingefors. Hij doneerde zijn persoonlijke collectie aan de verzameling en hielp de collectie flink op weg. Op dit moment bestaat de verzameling uit zo’n 50.000 verschillende games, consoles en meer. In de verzameling zitten enkele unieke en zeer zeldzame stukken.

Embracer Group bezit grote hoeveelheden games

Het archief van Embracer Group is gevestigd bij het hoofdkantoor in Värmland, Zweden.Embracer Group heeft plannen om delen van de verzameling op verschillende plekken tentoon te stellen om zo de geschiedenis van videogames wereldwijd te kunnen laten zien.
Embracer Group is ontstaan uit het voormalige THQ Nordic. De ontwikkelaar bezit verschillende studio's en enkele grote IP’s zoals Borderlands en Saint’s Row. Vandaag werd ook bekend dat de groep maar liefst 150 games in ontwikkeling heeft, waarvan er 70 klaar moeten zijn voor release die vóór maart 2022 plaats moet vinden.