EA zet nieuwe studio op voor open-world games

News
donderdag, 20 mei 2021 om 13:30
eaf1643880594
Er is een nieuwe EA studio opgericht die volledig te focus zou gaan leggen op open-world action-adventure games. De plannen voor de studio worden dan ook niet klein aangepakt, maar voormalig hoofd van Monolith Productions krijgt de leiding hierin. Over de nieuwe games is nog vrijwel niets bekend.
EA heeft het oude hoofd van Monolith Productions (de maker van Shadow of Mordor), Kevin Stephens, als hoofd aangewezen voor een nieuwe open-world action-adventure game en de hele studio die hier over gaat. De nieuwe studio heeft nog geen naam gekregen, maar wel is zeker dat er aan een game gewerkt wordt, meldt Gamesindustry.
Stephens heeft ruim 13 jaar ervaring in de industrie en heeft acht jaar gewerkt als hoofd van productie en vijf jaar als Vice President van het ontwikkelingsteam bij Warner Bros. Games. Aan ervaring heeft hij geen tekort, dus laten we ervanuit gaan dat er weer een unieke game opkomst is vanuit zijn team.

Over nieuwe titel nog weinig bekend

Er is over de nieuwe game dat nu wordt gemaakt nog helemaal niets bekend, anders dan het genre waar het in thuis hoort. Het is dan ook onduidelijk of het hier gaat om een totaal nieuwe IP vanuit EA of een nieuwe game van een al bestaande franchise.
Mogelijk krijgen we wat meer informatie tijdens het Summer Game Fest of EA Play op 22 juli, maar dat is natuurlijk afwachten. De kans dat we er meer over horen is erg klein, aangezien al het nieuws over de studio nog extreem pril is.