EA stopt met advertenties in UFC 4 na ophef

  Er werd veel commentaar geleverd op de wijze waarop Electronic Arts adverteerde op de MMA-game UFC 4. Hiervoor boden ze gisteravond hun excuses aan. Het probleem rondom de advertenties gaat volgens de ontwikkelaar worden aangepakt.

  Het gaat om advertenties die in het scherm kwamen tijdens herhalingen van een gevecht in UFC 4. De advertenties namen dan ook bijna het hele scherm in beslag. Vanzelfsprekend kwam hier al snel veel ophef over. Via Reddit liet EA weten dat ze fout zaten voor de advertenties en dat ze uit het spel verwijderd zijn.

  UFC 4 kwam 14 augustus uit voor Playstation 4 en Xbox One. In de game kan je spelen als je favoriete UFC-vechter en is het uiteraard de bedoeling om jou tegenstanders te verslaan. Het is mogelijk om online tegen anderen te spelen, maar je kan ook je eigen carrière als vechter starten tegen de computer.

  UFC 4 advertenties niet eerste keer dat EA zichzelf brandt

  Het is zeker niet de eerste keer dat EA commentaar krijgt op hun wijze van geld verdienen. Zo vinden veel mensen dat er in veel spellen van EA te veel ‘microtransacties’ zitten, wat inhoud dat je voordelen kan krijgen door geld uit te geven aan het spel. Hierdoor wordt het spel ‘pay to win’ en dus ook niet helemaal eerlijk voor de mensen die geen geld uitgeven aan het spel.

  In het excuusbericht van EA is aangegeven dat er beter gecommuniceerd had moeten worden met de spelers. Ook zei EA dat deze manier van adverteren niet nieuw was bij EA, maar het normaal in het menu werd gedaan. Er werd een belofte gedaan dat advertenties tijdens replays niet meer terug zou keren in de toekomst.

  UFC 4

  Verkijgbaar vanaf 14 august 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.