EA Origin heet voortaan EA Desktop App

News
donderdag, 17 september 2020 om 12:45
eaf1643880594
De desktop app van Electronic Arts gaat van naam veranderen! EA gebruikte al jaren het programma genaamd Origin, maar dat gaat binnenkort veranderen.
De nieuwe versie van Origin krijgt een eigenlijk ontzettend logische naam: ‘EA desktop app’. Origin werd op 3 juni 2011 de wereld ingebracht om de strijd aan te gaan met grote game platformen als Steam en Uplay. Meer dan 50 miljoen mensen maken tegenwoordig gebruik van de binnenkort dus oude desktop app van Electronic Arts.

Features van EA desktop app

Er zullen natuurlijk buiten de naam nog een aantal veranderingen plaats vinden bij de release van EA desktop app. Het doel is om de app toegankelijker te maken om makkelijker je vrienden op te zoeken en spellen met ze te spelen. Ook is het de bedoeling dat EA desktop app sneller wordt dan zijn voorganger.
Dit betekent bijvoorbeeld dat er minder geklikt moet worden om te komen op plek van bestemming en dat de app op bepaalde punten, zoals inloggen, registreren en updaten, een stuk overzichtelijker zal worden.

Veranderingen bij EA

EA is volgens Michael Blank, SVP van Player Network van EA, de laatste maanden druk bezig met veranderingen maken binnen het bedrijf. Deze veranderingen gelden voornamelijk voor de eerder genoemde EA desktop app, maar ook voor EA Play.
EA Play is gemaakt voor de grote EA fans die veel van hun spellen houden. Met EA Play heb je vaker kortingen van EA games, meer rewards en toegang tot meer games om te testen. EA Play heeft de laatste maanden een stuk meer features gekregen, zoals testbare games en intergratie met Xbox Game Pass!