EA maakt ping-systeem uit Apex Legends en andere patenten helemaal gratis

News
dinsdag, 24 augustus 2021 om 15:30
apex legends headerf1628679700
EA staat normaal bekend als een uitgever dat de maximale winst uit elke game wil trekken. Het bedrijf heeft nu alleen bekendgemaakt dat het vijf patenten, waaronder het ping-systeem uit Apex Legends, gratis te gebruiken zal maken voor alle ontwikkelaars.
Hoewel het soms lijkt alsof elke game op zichzelf staand gemaakt wordt, gebruiken ontwikkelaars vaak systemen die stammen uit andere games. Soms worden ook licenties aangevraagd bij andere partijen om gebruik te mogen maken van een bepaald systeem. En dat laatste is zeker niet goedkoop.
Uitgevers kunnen dus veel verdienen met patenten die ze hebben op game-systemen en zullen die dan ook niet snel uit handen geven. EA heeft nu alleen een opvallende belofte gedaan, zo meldt IGN. De uitgever zal namelijk vijf patenten gratis beschikbaar maken voor alle partijen, waaronder het ping-systeem van Apex Legends - een systeem die meteen bij de lancering van de game al zeer positief werd ontvangen.

Patenten voor toegankelijkheid

De reden dat EA heeft besloten om de patenten gratis voor alle ontwikkelaars te maken, is om toegankelijk voor alle soorten gamers te bevorderen. De andere patenten stammen namelijk onder andere uit FIFA en Madden NFL en maken het makkelijker voor slechtzienden of mensen die kleurenblind zijn om games te spelen. Een andere technologie wordt nog niet in een game gebruikt, maar is bedoeld om titels toegankelijk te maken voor slechthorende spelers.