E-sim eindelijk ook beschikbaar voor KPN klanten

News
donderdag, 05 november 2020 om 11:30
call 71168 1280f1604565612
We moesten er even op wachten, maar sinds vandaag is de E-sim dan toch eindelijk beschikbaar bij KPN voor niet zakelijke klanten. De nieuwe digitale simkaart werkt bijna hetzelfde als een ‘normale’ plastic simkaart, alleen heb je geen fysiek plastic kaartje meer nodig.

KPN komt als laatste grote Nederlandse provider

Helemaal aan het begin van de maand september was er op XGN al te lezen dat KPN de e-sim introduceerden voor haar zakelijke klanten. Uiteindelijk kwam hier wat vertraging in, maar ruim twee maanden later kunnen bij KPN ook particulieren klanten eindelijk gebruik maken van de e-sim. KPN is daarmee de laatste grote provider begonnen met het aanbieden van deze digitale simkaart. Bij T-Mobile, Simyo en Truphone was het vorig jaar al mogelijk en sinds deze zomer ook bij Vodafone.

Gemak dient de mens

De digitale e-sim ‘kaart’ is de opvolger van de traditionele simkaart. Omdat je deze een e-sim niet in je telefoon hoeft te stoppen blijft het simkaartslot open. Dit slot kun je eventueel gebruiken voor een tweede simkaart, die wel fysiek is. Op deze manier kun je een extra simkaart gebruiken, ook als je maar één simkaartslot op je smartphone hebt. De e-simkaart kun je redelijk eenvoudig via je provider downloaden en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar.
pexels silvie lindemann 63690f1604565665

De mogelijkheden en beperkingen bij KPN

Een e-sim kaart kun je ook goed gebruiken voor andere ‘gadgets’ en bijvoorbeeld tablets. Ideaal voor bijvoorbeeld smartwatches die niet gekoppeld hoeven te zijn, maar ook geen simkaartslot hebben. KPN heeft alleen wel aangegeven momenteel met de e-sim kaart nog geen smartwatches te ondersteunen.
Mocht je nu al klant zijn bij KPN en meteen willen overstappen naar de e-sim kaart, dan kan dit vrij eenvoudig. Klanten kunnen via de KPN app eenvoudig kiezen voor een e-sim variant. Nieuwe KPN klanten moeten helaas nog wel een paar weken wachten.