Update - 'GTA remasters komen pas in 2022 uit'

News
donderdag, 19 augustus 2021 om 13:30
gta vice cityf1613993163
Liefhebbers van de GTA-franchise maken zich op voor de next-gen remaster voor GTA V. Maar nu gaan er geruchten dat er in het najaar van 2021 ook nog eens drie extra GTA remasters komen. Naar verluidt zullen de games ook op de Nintendo Switch verschijnen.

Update - Komen de remasters in 2022?

Velen kijken uit naar de drie GTA remasters die vorige week ineens op zijn gedoken. Het lijkt er alleen op dat we wel wat langer moeten wachten op de games. Volgens insider Tom Henderson komen de remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas namelijk niet aan het einde van dit jaar uit, maar in pas in 2022. De overige geruchten lijken volgens Henderson wel te kloppen op basis van zijn informatie. Rockstar heeft de GTA remasters nog niet officieel aangekondigd.

Origineel bericht

Fans van de oudere Grand Theft Auto games smeken al jaren bij Rockstar om een remaster. Het is ook de reden waarom er mods voor die titels worden gemaakt met de engine van GTA V. De laatste tijd is Rockstar alleen druk bezig geweest om al die mods offline te halen en nu lijkt de reden daarvoor bekend te zijn geworden.
Kotaku meldt namelijk dat er dit najaar remasters zullen verschijnen voor GTA III, GTA: Vice City én GTA: San Andreas. Dat heeft de publicatie vernomen van meerdere bronnen. Alle drie de remasters zullen naar verluidt gemaakt worden met de Unreal Engine en een mix krijgen van ‘oude en nieuwe graphics’. Eén van de bronnen zegt dat de games hem doen denken aan een zwaar gemodificeerde klassieke GTA titel. Ook zou de user interface op de schop gaan, maar wel dezelfde stijl behouden. Qua gameplay moeten de games zoveel mogelijk trouw blijven aan het origineel.

GTA ook naar de Nintendo Switch

Volgens de geruchten zullen de GTA remasters natuurlijk uitkomen op de PC, PlayStation consoles en Xbox consoles. Een opvallende verschijning in de lijst van beschikbare platformen is alleen de Nintendo Switch.
In het verleden zijn er namelijk maar weinig titels uit de Grand Theft Auto-franchise naar handhelds of consoles van Nintendo gekomen. De top-down GTA: Chinatown Wars is in 2009 op de Nintendo DS uitgekomen en de eerste twee GTA games op de Game Boy Colour, maar voor de rest heeft Rockstar niet een bloeiende relatie met Nintendo opgebouwd. Daar kan dus nu in één klap veel verandering in komen.
Dit artikel is op 19 augustus 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws