Dit zijn de nieuwe functies op de iOS 13.4

News
zaterdag, 29 februari 2020 om 15:00
photo 1512941937669 90a1b58e7e9cf1582879396
Apple fans hoeven gelukkig niet langer meer te wachten, de iOS 13.4 komt eraan! Er zijn weer een hoop nieuwe functies bijgekomen. Wij hebben de belangrijkste nieuwe functies van de iOS 13.4 op een rijtje gezet!

iCloud Drive

Deze functie werd al eerder beloofd tijdens de aankondiging van de iOS 13.4, maar is er tot nu toe nog niet gekomen. Nu is het dan eindelijk zover. Vanaf nu kun je eindelijk complete mappen delen met andere mensen. Voorheen was dit alleen mogelijk met individuele bestanden, maar nu kun je complete mappen versturen waar je samen bestanden aan to kunt voegen en kan bewerken. Dit maakt het samenwerken in iCloud Drive dan ook een stuk makkelijker.

Herstellen zonder Mac of pc

Om je iPhone te herstellen, heb je normaal een Mac of pc nodig. Hieraan moet je je iPhone aansluiten en via iTunes of de Finder de meest recente iOS-versie downloaden. Apple zou er namelijk mee bezig zijn om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer hoeft. In de beta is de over-the-air herstelfunctie ontdekt. De bedoeling hiervan is dat het mogelijk wordt om je iPhone ook zonder Mac of pc te herstellen. Het is nog niet helemaal zeker of de functie bij de iOS 13.4 update zit, maar er wordt in ieder geval hard aan gewerkt.

Uitgebreide toetsenbord functies

Met de iOS 13.4 en iPadOS 13.4 zal het makkelijker worden om je iPhone en iPad met een toetsenbord te bedienen. In de instellingen zal er een nieuwe optie beschikbaar zijn, genaamd Uitgebreide toetsenbord functies. Om dit te vinden ga je eerst naar Instellingen en vervolgens naar Toegankelijkheid. Tik daarna op Toetsenborden en klik ten slotte op de nieuwe optie Uitgebreide toetsenbord functies. Wanneer je daarna een extern toetsenbord aansluit aan je iPhone of iPad, zijn er allemaal knoppencombinaties mogelijk om te navigeren. Ook kun je een Siri Shortcut activeren door een zelf ingestelde toetscombinatie te gebruiken.

Nieuwe Memoji-stickers

Ook voor de Memoji-liefhebbers is er goed nieuws. Apple heeft ervoor gezorgd dat er bij de nieuwe beta minstens 9 nieuwe gezichtsuitdrukkingen zitten. Zo zullen er memoji's beschikbaar zijn die omringd zijn met confetti of hartjes. Maar er zullen ook memoji's bij zitten die AirPods dragen of achter een MacBook zitten. Welke Memoji's lijken jou leuk om te gebruiken?

Verbeteringen voor iPad

De nieuwe beta heeft niet alleen verbeteringen voor de iPhone in petto. Ook voor de iPad komen er nieuwe verbeteringen aan. Zo zal de foto's App nieuwe snelkoppelingen met een toetsenbord ondersteunen. Hierdoor wordt het makkelijker om te wisselen tussen tabbladen, zoeken naar foto's en het aanmaken van mappen.
Dit zijn niet de enige nieuwe functies die het toetsenbord zal bieden. In iPadOS 13.4 is het mogelijk om de functie van toetsen aan te passen. Dit kan handig zijn als het fysieke toetsenbord bijvoorbeeld een andere indeling heeft dan je gewend bent. Op Mac was dit al een mogelijkheid, maar in de iPadOS 13.4 zal dit dus ook voor de iPad mogelijk zijn.

CarPlay Dashboard

De CarPlay functie is niet helemaal nieuw. Het was immers een functie die bij iOS 12 werd geïnstalleerd, denk hierbij aan Flitsmeister en Google Maps. Vervolgens heeft Apple in iOS 13 een nieuwe functie toegevoegd genaamd CarPlay Dashboard. Bij deze functie is het mogelijk om de kaart van Apple Maps, knoppen voor de muziekbediening en aankomende agenda afspraken allemaal op een scherm te kunnen zien. Bij iOS 13.4 is er nog een schepje bovenop gekomen. Ontwikkelaars van navigatie-apps van derden hebben ervoor gezorgd dat Apps zoals Flitsmeister en Google Maps nu ook op het Dashboard te zien zullen zijn.

Overige functies

Naast deze functies zijn er ook een hoop andere dingen bijgekomen. Zo is er een nieuwe toolbar in Mail gekomen. Vanaf de iOS 13 zijn er een aantal klachten geweest van gebruikers over bugs in de Mail-App en over het aangepaste design van de App. In de nieuwe update is de toolbar bij een geopende mail versimpeld. Je zult hier maar een paar knoppen vinden waarmee je een mail kan beantwoorden, markeren of de mail kan verplaatsen.
Ook Siri heeft een paar updates gekregen. Je kunt Siri vanaf nu bijvoorbeeld vragen om terug te keren naar het beginscherm. Zo kun je dus hands-free een App afsluiten. Ook kun je ervoor zorgen dat er beter geluisterd wordt naar 'Hé, Siri!' Bij Toegankelijkheid > Siri zul je een nieuwe schakelaar vinden genoemd: 'Luister altijd naar Hé, Siri.' Wanneer je deze knop inschakelt, zal Siri voortaan altijd op 'Hé, Siri!' reageren.