Dit zijn de beste Netflix series voor jongeren

News
donderdag, 27 februari 2020 om 16:35
source rvd301a031520v1f1582648581
Op Netflix is genoeg voor iedereen. Of je nou op zoek bent naar series bomvol actie en spanning of iets romantisch, er is voor ieder wat wils. Een grote doelgroep van Netflix is natuurlijk de jeugd. Gelukkig is er voor hun genoeg om uit te kiezen. Dit zijn momenteel de beste Netflix series voor jongeren om te kijken!

Riverdale

Riverdale is gebaseerd op de bekende stripboekenreeks Archie Comics. Net als in de comics volgen we hoofdpersonage Archie Andrews en zijn drie beste vrienden Veronica, Betty en Jughead in het dorpje Riverdale. Toch zul je al snel merken dat de serie zeker niet zo vrolijk en probleemloos is als de stripboeken.
Riverdale is ongetwijfeld een van de populairste series op Netflix. Het is de perfecte mix van spanning, moordzaken en tienerdrama. Elk seizoen zijn er weer nieuwe bedreigingen en problemen om op te lossen terwijl we ook te maken krijgen met relatieproblemen en de moeite die de personages moeten doen om hun diploma te halen. Sommige seizoenen zijn misschien wat sterker dan anderen, maar Riverdale blijft een goede serie om te kijken.
dg2 ep 1 retreat 8886

Derry Girls

Derry Girls is een hilarische Britse komedie die zich afspeelt in het Noord-Ierse dorpje Derry in de jaren 90. In de serie volgen we de zestienjarige Erin in haar vriendengroep. Samen weten ze zichzelf telkens in de meest bizarre en hilarische situaties te werken terwijl de spanningen met het Britse vasteland om hen heen enorm op beginnen te lopen.
Deze serie is perfect om te kijken wanneer je je verstand even op nul wilt zetten en wilt lachen om de droogste grappen. Natuurlijk zijn er ook serieuze onderwerpen die in de serie voorkomen. Zo speelt het conflict in Noord-Ierland een vrij grote rol. Momenteel twee seizoenen van Derry Girls op Netflix en de kans is groot dat er ook een derde seizoen zal komen.
es 107 unit 01059rf1582647498

Everything Sucks

Everything Sucks is een coming-of-age serie die zich focust op een aantal jongeren dat worstelt met de meest voorkomende tienerproblemen. Helaas heeft Netflix bevestigd dat er geen tweede seizoen van de serie zal zijn. Fans zullen het dus moeten doen met één seizoen. Het seizoen telt acht afleveringen die allemaal rond de 24 minuten zijn. Dit maakt het een ideale serie om binnen een korte tijd te bingen.
Everything Sucks! speelt zich af in 1996 in het plaatsje Boring in Oregon. We volgen jongeren die als outcasts worden gezien en lid zijn van de dramaclub van hun middelbare school. Hoofdpersoon Kate Messner worstelt met haar gevoelens voor een ander meisje, dit terwijl ze een vriendje heeft. Naast seksualiteit zijn er ook personages bij die met andere problemen zoals mentale gezondheid.
ultimate sex ed print178f1582641871

Sex Education

Deze Britse Netflix serie verscheen in januari 2019 op de streaming dienst en bleek meteen een hit te zijn onder de jongeren. Momenteel zijn er twee seizoenen op Netflix waarvan elk seizoen 8 afleveringen bevat. Er is inmiddels al een derde seizoen in productie.

De titel verklapt het misschien al, maar een veelbesproken thema in deze serie is seks. In Sex Education volgen we Otis, een tienerjongen met een moeder die sekspsycholoog van beroep is. De moeder en beste vriend van Otis besluiten samen om een ondergrondse sekstherapie-kliniek in de school van Otis op te starten. Naast seksuele voorlichting zijn er ook een hoop andere thema's die in deze serie aan het licht komen, zoals homoseksualiteit en hoe moeilijk het kan zijn voor jongeren om romantische en platonische gevoelens van elkaar te scheiden.
cas 208 unit 01261rcf1582641650

The Chilling Adventures of Sabrina

Als je fan bent van Riverdale, zal je deze serie waarschijnlijk ook geweldig vinden. The Chilling Adventures of Sabrina is een Amerikaanse horrorserie die (net als Riverdale) gebaseerd is op een populaire stripreeks van Archie Comics. Het genre van de serie is misschien wel horror, maar aangezien de hoofdpersoon en haar vrienden zelf tieners zijn is het gegarandeerd dat er ook genoeg tienerproblemen in de serie voorkomen.
The Chilling Adventures of Sabrina speelt zich af in het kleine dorpje Greendale. Sabrina Spellman is opgegroeid in een heksenfamilie. Zelf is ze half mens en half heks. Op haar zestiende verjaardag moet Sabrina kiezen om als mens of heks door het leven te gaan. Ondertussen moet ze kwaadaardige wezens zien te verslaan die een bedreiging voor haar familie en vrienden vormen.