Dit is de best verkochte PlayStation 5 game ooit

News
zondag, 11 december 2022 om 9:00
playtation 5 studiof1605864992
De PlayStation 5 is al sinds 2020 op de markt. Na dik twee jaar op de markt zijn al tal van games op het platform verschenen. Toch is er één game die meer dan alle andere titels op de console aanwezig is. Dit is de best verkochte PlayStation 5 game ooit.
Tot nu toe zijn er 25 miljoen PlayStation 5 consoles verkocht en daarmee is ook Astro's Playroom al meer dan 25 miljoen keer verkocht. De game wordt bij iedere PS5-console inbegrepen (zoals Wii Sports bij de Wii werd inbegrepen op veel plekken). Technisch gezien ook al meer dan 25 miljoen keer verkocht.
Astro's Playroom is de korte game van het Japanse Team Asobi die specifiek werd ontwikkeld om te laten zien hoe de DualSense gebruikt kan worden. Met vier levels speel je als Astro Bot door levels die elk een onderdeel van de PlayStation 5 uitlichten. In de game die je pakweg vijf uur zoet houdt, kun je tal van easter eggs vinden over de geschiedenis van PlayStation.

Andere best verkochte PlayStation 5 games

Naast Astro's Playroom zijn er nog tal van andere games die goed verkopen op de PlayStation 5. Toch zijn voor de meeste titels weinig daadwerkelijke cijfers bekend, doordat veel uitgevers games op zowel de PS4 als PS5 uitbrengen. Sony heeft alleen officiële cijfers van twee van haar exclusieve PS5-games bekendgemaakt, namelijk die van Demon's Souls en Ratchet & Clank Rift Apart.
Demon's Souls, de remake van de 2009-game, heeft meer dan 1,4 miljoen exemplaren verkocht, maar dat zijn de verkoopcijfers tot en met 19 september 2021. De cijfers zijn daarmee niet eens van een compleet jaar. Ratchet & Clank Rift Apart daarentegen heeft 1,1 miljoen exemplaren verkocht maar daarvan zijn de verkoopcijfers tot en met 18 juli 2021, iets meer dan een maand na de release van de game.