Disney+ gaat films aanbieden in IMAX formaat

News
maandag, 08 november 2021 om 15:30
disneylogof1632855639
Disney is een samenwerking aangegaan met IMAX. Door deze samenwerking kunnen straks verschillende films die staan op Disney+ gekeken worden in IMAX formaat. Dit moet ervoor zorgen dat je geen vervelende grote zwarte balken meer ziet tijdens het kijken van een aantal films.
Je kan straks een aantal verschillende Marvel films zien in IMAX formaat op je eigen tv. Disney voegt deze functie namelijk toe aan verschillende producties op Disney+. Dertien films, waaronder Shang-Chi en Black Panther krijgen deze nieuwe functie, maar niet alle films zullen in IMAX formaat te zien zijn.
De reden dat niet alle films op de streamingdienst het nieuwe formaat krijgen, is omdat er voor IMAX beelden op een andere manier worden opgenomen. De beelden zijn meer dan een kwart 'hoger'. Daardoor zal je met de films die de feature ondersteunen veel minder last hebben van zwarte balken op een standaard 16:9 TV.
De zwarte balken worden helaas niet helemaal opgelost. Het IMAX formaat van 1.90:1 is namelijk alsnog net ietsjes breder dan het formaat dat voor de meeste televisies wordt gebruikt.

Speciaal voor Disney+ Day

De functie voor IMAX zal worden toegevoegd op 12 november. Dit is dezelfde dag dat Disney+ Day plaats gaat vinden. Op deze dag wordt een hoop nieuwe content op de streamingdienst gezet, waaronder veel Star Wars content.
Dat Disney+ deze functie toevoegt is een grote stap, er zijn namelijk maar een klein aantal streamingdiensten die deze feature aanbieden. Bij grote concurrent Netflix zal je bijvoorbeeld altijd last hebben van zwarte balken op je TV.

Populair Nieuws

Laatste Reacties