De Sims 5 lijkt dan toch echt gratis te worden

News
maandag, 03 juli 2023 om 9:00
de sims 5f1688046316
Het ziet er naar uit dat De Sims 5 daadwerkelijk een free-to-play game wordt. Zo blijkt uit een vactature bij de ontwikkelaar van de aanstaande EA-game Maxis. Er wordt gezocht naar iemand die verstand heeft van het implementeren van monetisation voor een "free-to-enter"-titel.
Vermoedelijk gaat het hierbij om De Sims 5. Dat is de enige reeks waaraan de studio in de laatste tien jaar gewerkt heeft. In 2014 kwam De Sims 4 namelijk uit, gevolgd door The Sims Mobile in 2018. Nu werkt de studio aan een nieuwe titel die vorig jaar via een codenaam uit de doeken werd gedaan.
Het betreft The Sims Project Rene. Voor de vacature is de studio nu op zoek naar een hoofd van Marketplace en Monetization voor de titel. Een succesvolle kandidaat kan volgens de vacature alle prijzen bepalen voor in deze free-to-enter-game. Daarmee lijkt de studio al prijs te geven dat het volgende deel in The Sims gratis wordt om te spelen.
De aankondiging van Project Rene kwam destijds met de onthulling dat De Sims 4 een nieuw verdienmodel zou krijgen. De game zou, acht jaar na release, free-to-play worden. Nu lijkt het er dus sterk op dat het vervolg dezelfde route inslaat.