De loftrompet gaat uit voor Netflix animatieserie: Jurassic World Camp Cretaceous

News
dinsdag, 29 september 2020 om 9:30
jurassic world camp cretaceousf1600848901
Sinds vorige week is op Netflix de animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous (in het Nederlands Jurassic World: Kamp Krijtastisch) te zien. De animatieserie ziet er verrassend goed uit en is ook voor een ouder publiek zeker leuk om te zien.
De animatieserie is geproduceerd door DreamWorks Animation Television, Amblin Television en Netflix zelf natuurlijk. Het verhaal speelt zich of rond een groep tieners die tijdens de Indominus Rex-uitbraak in Jurassic World uit 2015 verdwaald raken.

Opwarmertje voor nieuwe Jurassic World film

De serie is een opwarmertje voor de derde Jurassic World film die begin volgend jaar in de bioscopen verschijnt. Hoewel er door menig critici eerst werd gedacht dat het hier om een onbenullig serietje zou gaan komt bedrogen uit, Jurassic World: Camp Cretaceous krijgt namelijk een hoop lof. Op de filmwebsite IMDb krijgt de serie een prima score van 7,6 op schaal van 10, en op Rotten Tomatoes kan de serie zelf rekenen op een publieksscore van maar liefst 87 procent.

De loftrompet mag uit voor Camp Cretaceous

Als kers op de taart schoof Bruce Dallas (bekend van Jurassic World, Rocketman, 50/50, Terminator) ook de loftrompet uit:

"Wat Colin Trevorrow heeft gedaan met #CampCretaceous is absoluut briljant. Om het park binnen te stappen en de fantasie werkelijkheid te laten worden, zorgt voor veel bewondering en opwinding waar we als kijkers van houden en naar hunkeren. En voor de mede-ouders van dino-liefhebbende kinderen; ik ben zo opgewonden om dit verhaal voor mijn gezin te beleven."

De hand van Steven Spielberg?

In de serie zijn onder andere Paul-Mikel Williams, Jenna Ortega, Ryan Potter, Raini Rodriquez, Sean Glambrone en Glen Powell als stemacteurs te horen te horen. Daarnaast heeft niemand minder dan Steven Spielberg (bekend van Jaws, E.T, Indiana Jones en Jurassic Park natuurlijk) meegewerkt aan de serie.
Begin deze maand onthulde Netflix ook al een interactieve website, helemaal in stijl van de animatieserie. Op de website word je uitgenodigd in de wereld van Jurassic World: Camp Cretaceous. Zo kun je in het spel de Gates, Three Top Cabins, ZIp Line, Genetics Lab en Isla Nublar Jungle ontdekken.