Opvallend: coronavirus is niet goed voor Netflix!

News
vrijdag, 13 maart 2020 om 11:34
photo 1574375927938 d5a98e8ffe85f1584090026
Gisteren zijn er ook in Nederland forse maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Evenementen en voorstellingen waar meer dan honderd mensen aanwezig zijn, zijn per direct afgelast. Nu we wat meer thuis zullen zijn, hebben we gelukkig Netflix nog. Dat komt goed uit voor de streamingdienst, of toch niet?
Voor veel mensen en bedrijven komt het coronavirus ontzettend ongelegen, maar voor de streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ lijkt het juist goed te zijn. Nu meer mensen thuis zitten, zouden de kijkcijfers van de streamingservices moeten stijgen. Toch blijkt dat nu wel anders te zitten.
Veel analisten zien dat de aandelen van Netflix het juist slechter doen. Eén van deze analisten is Laura Martin. Volgens haar doet de markt het niet goed, wat komt door de onzekerheid rond het coronavirus, dat meldt Forbes. Het gevolg daarvan is dat het vertrouwen van investeerders ook een stuk lager is. De kans is momenteel groter dat abonnees hun abonnement opzeggen.

Luxe-item

Volgens Laura Martin is Netflix een luxe-item. Omdat veel meer mensen in onder meer Europa momenteel zonder werk komen te zitten voor de komende paar weken, zouden zij sneller op dit soort luxe-producten bezuinigen. Er wordt wel verwacht dat de markt zich uiteindelijk zal herstellen, maar dit zal nog wel even duren. Ben jij van plan om Netflix op te zeggen door het coronavirus?