Corona-virus zorgt voor hoge spelersaantallen Plague Inc

News
maandag, 27 januari 2020 om 9:36
nswitchds plagueincevolved 02f1595433128
Op dit moment is China in rep en roer door het Chinese Corona-virus. Door dit virus is het aantal spelers van de iOS en Android game Plague Inc. flink gestegen. De game zorgde zelfs voor serverproblemen bij de ontwikkelaar.
Sinds de Corona-uitbraak is de mobiel game van Ndemic Creations flink gestegen in populariteit. De game staat zelfs in China op nummer één in de App Store volgens BBC. Wereldwijd is de game uit 2012 ook flink vaker gedownload volgens Steamcharts.
Volgens ontwikkelaar Ndemic Creations is het niet vreemd dat de game ineens populair is. De ontwikkelaar schrijft op haar website dat dit elke keer bij een uitbraak gebeurt. Wel zorgde de uitbraak voor moeilijkheden met de servers.

Zelfgemaakt virus

In Plague Inc. is het de bedoeling dat spelers met een zelfgemaakt virus, bacterie of een andere ziekteverwekker de wereld overnemen. Door het virus telkens aan te passen kan de wereld besmet worden en kunnen de maatregelen van de mensheid tegengehouden worden. Naarmate de game vordert en het virus meer slachtoffers maakt wordt de game moeilijker. Grenzen worden gesloten, reisverkeer stopt en uiteindelijk zal er door steeds meer landen aan een antivirus gewerkt worden.De game houdt op wanneer het virus uitgeroeid is of wanneer de mensheid uitsterft.
Volgens Chinese influencer Youxijun vraagt de game je niet direct om de wereld te vernietigen, maar geeft het spel je les over de mogelijkheden bij een uitbraak. Ndemic Creations benadrukt op haar beurt dat het spel niet op waarheid gebaseerd is.
Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.