Control sequel én multiplayer spin-off in de maak bij Remedy

News
woensdag, 30 juni 2021 om 11:00
control 2f1625041499
Control was duidelijk een populaire en succesvolle game voor ontwikkelaar Remedy Entertainment. Zo succesvol, dat er nu niet alleen een sequel in de maak is bij de studio, maar ook een multiplayer spin-off!
Door de jaren heen is Remedy Entertainment verantwoordelijk geweest voor een aantal iconische titels. Zo was de tweede titel die uit de studio rolde het legendarische Max Payne, maar ook titels als Alan Wake en Quantum Break zijn zeer positief ontvangen. En met Control heeft de ontwikkelaar opnieuw een topper te pakken, waar ze de komende tijd flink op willen voortborduren.
De bovennatuurlijke game krijgt namelijk niet alleen een sequel, maar ook een multiplayer spin-off. Dat heeft Mikael Kasurinen, de Game Director van de Control franchise, bekendgemaakt in een blogpost. De nieuwe game draagt de codenaam Condor en moet het idee van Control flink gaan uitbouwen.

Hoe zit de Control multiplayer spin-off in elkaar?

Wat we precies van Project Condor kunnen verwachten is nog niet helemaal bekend. Kasurinen legt uit dat er waarschijnlijk sceptisch gedaan zal worden over de multiplayer, maar de Game Director gelooft dat de studio meer ervaringen kan maken zonder daarbij het DNA van de franchise en de studio schaadt. Remedy Entertainment heeft namelijk nog geen multiplayer games gemaakt en ziet het als 'een spannende uitdaging'.
Liefhebbers van singleplayer titels kunnen ondertussen uitkijken naar een sequel op Control, die deze keer met een ‘groter budget’ wordt gemaakt. Daarvoor moeten we alleen nog wel even geduld hebben, want Mikael Kasurinen geeft aan dat het ‘een lange tijd zal duren voordat beide projecten worden getoond’.