'Call of Duty 2022 is Modern Warfare 2 (alweer)'

News
woensdag, 15 september 2021 om 9:30
mw reveal 06 wmf1631632278
De volgende Call of Duty wordt een vervolg Call of Duty Modern Warfare uit 2019. Tenminste, dat beweert de insider Tom Henderson in deze tweet. De game zou wederom door Infinity Ward worden gemaakt.
Volgens de insider is de codenaam voor de game, die aan het eind van 2022 zou moeten uitkomen Project Cortez. Het zou het vervolg zijn op de in 2019 verschenen Call Of Duty Modern Warfare, wat een reboot was van de bekende Modern Warfare-reeks uit 2007. De nieuwe game zou volgens insiders een campagne hebben waarbij het het doel is dat Amerikaanse special forces het opnemen tegen Colombiaanse drugskartels.
Een grappig detail daarbij is dat er een film is uit 1994 die Clear and Present Danger heet. Deze film heeft net zo'n plot als waar de campagne van de nieuwe Call of Duty over zou gaan volgens de insiders. De vijand in de film heet Colonel Félix Cortez. De codenaam Cortez zou hier vandaan kunnen komen.

Call of Duty 2022 stond in de GeForce lijst maar niet als Modern Warfare 2

Ook Project Cortez stond in de gelekte lijst van NVIDIA GeForce. Nvidia zegt over deze lijst dat de titels alleen gebruikt worden intern en het niet bevestigd of de games wel of niet ook echt uitkomen. Wel is het opvallend dat bij deze game Infinity Ward stond als developer van de game. De Call Of Duty serie wordt door verschillende studios van Activision gemaakt. Als er wordt gekeken naar de volgorde van studio's zou het logisch zijn dat de volgende game gemaakt wordt door Infinity Ward.
We krijgen waarschijnlijk niet snel iets te horen over de game uit 2022. Eerst moet de Call of Duty uit 2021 genaamd Call of Duty: Vanguard nog uitkomen. Volgend jaar horen we waarschijnlijk meer over de game en of de geruchten waar zijn.