Broncode voor graphics Xbox Series X gestolen

  In een blogpost van AMD wordt vermeld dat de broncode voor graphische kaart van de Xbox Series X is gestolen en gegijzeld. De hacker eist 100 miljoen dollar om de code weer terug te geven.

  AMD deelde een blogpost over de diefstal. De hacker heeft in 2019 AMD al eerder benaderd. Enkele delen van de code zijn geplaatst op GitHub, maar inmiddels ook alweer verwijderd. De hacker heeft daar onder meer aangeven dat alle data online geplaatst zal worden, als niemand het bedrag betaalt.

  Gehackte computer

  Volgens berichten op Torrentfreak zou de data afkomstig zijn van een gehackte computer. De gehackte computer bevatte de broncode voor AMD’s Big Navi en Arden GPU’s. Deze zouden in de Xbox Series X zitten.

  AMD is van mening dat de gestolen data geen belangrijk onderdeel is van de beveiliging van haar grafische producten. Het bedrijf heeft desondanks wel een verzoek ingediend om de data van GitHub te laten verwijderen. Hieruit blijkt dat het wel om belangrijke data zou kunnen gaan.

  "Bij AMD zijn dataveiligheid en de bescherming van ons intellectuele eigendom een prioriteit. In december 2019 werden we benaderd door iemand die claimde testbestanden te hebben die gerelateerd zijn aan een deel van onze huidige en toekomstige grafische producten, waarvan sommige online zijn geplaatst, maar sindsdien ook alweer zijn verwijderd.

  Hoewel we ervan op de hoogte zijn dat de dader aanvullende bestanden heeft die nog niet openbaar zijn gemaakt, zijn we ervan overtuigd dat de graphics-IP niet essentieel is voor de concurrentiepositie of beveiliging van onze producten. We zijn niet op de hoogte van eventuele andere gestolen AMD-IP.

  We werken nauw samen met de overheid en andere experts als onderdeel van een doorlopend misdaadonderzoek."

  AMD

  AMD werkt samen met experts en andere overheden om deze misdaad op te lossen. Het bedrijf weet niet precies wat voor data er gestolen is en denkt dat dit alsnog veilig gesteld zou moeten worden in verband met onder meer concurrentie. De data die de hacker zegt te hebben gestolen lijkt volgens AMD niet essentieel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.