Broncode voor graphics Xbox Series X gestolen

News
maandag, 30 maart 2020 om 11:03
xboxseriesxtech inline1f1597234733
In een blogpost van AMD wordt vermeld dat de broncode voor graphische kaart van de Xbox Series X is gestolen en gegijzeld. De hacker eist 100 miljoen dollar om de code weer terug te geven.
AMD deelde een blogpost over de diefstal. De hacker heeft in 2019 AMD al eerder benaderd. Enkele delen van de code zijn geplaatst op GitHub, maar inmiddels ook alweer verwijderd. De hacker heeft daar onder meer aangeven dat alle data online geplaatst zal worden, als niemand het bedrag betaalt.

Gehackte computer

Volgens berichten op Torrentfreak zou de data afkomstig zijn van een gehackte computer. De gehackte computer bevatte de broncode voor AMD’s Big Navi en Arden GPU’s. Deze zouden in de Xbox Series X zitten.
AMD is van mening dat de gestolen data geen belangrijk onderdeel is van de beveiliging van haar grafische producten. Het bedrijf heeft desondanks wel een verzoek ingediend om de data van GitHub te laten verwijderen. Hieruit blijkt dat het wel om belangrijke data zou kunnen gaan.
AMD werkt samen met experts en andere overheden om deze misdaad op te lossen. Het bedrijf weet niet precies wat voor data er gestolen is en denkt dat dit alsnog veilig gesteld zou moeten worden in verband met onder meer concurrentie. De data die de hacker zegt te hebben gestolen lijkt volgens AMD niet essentieel.