Brengt Google gesprekken opnemen terug?

  Het is al even geleden dat gesprekken opgenomen mochten worden via een app. Althans, niet op originele Android software. Via de Google Phone app lijkt deze functie binnenkort weer terug te komen. Althans, als we de code van de app mogen geloven.

  De website XDA Developers ontdekte namelijk een nieuw stuk code in de app van Google Phone. Deze wijst op een opnamefunctie met meermaals het woord 'record' als verwijzing en zelfs een icoontje voor opnames. Of de mogelijkheid om daadwerkelijk op te nemen ook uitgerold gaat worden, is nog onbekend.

  Opnames en privacy

  Opnamemogelijkheden van telefoongesprekken zijn al een hele tijd verdwenen van toestellen. Al sinds Android 6.0 is het geen onderdeel meer van standaard functionaliteit. Wel was het via externe apps mogelijk om gesprekken op te nemen, maar ook dit stopte uiteindelijk toen Android 9.0 uitkwam. Met de vele meldingen van inbreuk op privacy de laatste jaren werd de kans op een dergelijke functionaliteit ook telkens kleiner.

  Men wil tenslotte niet dat gesprekken ongewenst opgenomen worden of dat apps 'meeluisteren' zonder dat hierom gevraagd is. Nu lijkt in ieder geval de mogelijkheid voor gespreksopname terug te keren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.