Bizarre hologram van Super Mario geeft 'advies', zonder goedkeuring van Nintendo

News
vrijdag, 12 januari 2024 om 7:00
2530 t2 0004120copy2021f1683026916
Op CES 2024 is niet alleen de nieuwste technologie te zien, maar ook een bizarre hologram van Super Mario. Dat blijkt alleen zonder goedkeuring van Nintendo te zijn gedaan.
Wie over de beursvloer loopt van de Consumer Electronics Show (beter bekend als CES) in Las Vegas, zal daar transparante televisies, de nieuwste gaming monitoren en gloednieuwe auto’s tegenkomen. En blijkbaar ook een hologram van Super Mario, zo blijkt uit een tweet van een aanwezige techjournalist.
De hologram is niet alleen opvallend omdat hij het bekende gamepersonage is, maar ook omdat de stem voor de hologram een nogal opvallende mix van een Spaans en robot-accent is en hij bizarre adviezen geeft. Zo roept ‘Super Mario’ bezoekers op om naar de winkel Target te gaan en heeft hij een uitgebreid advies om gezond te eten.

Een gewaagde hologram

De hologram is neergezet door Proto. In een verklaring aan Kotaku laat het bedrijf weten dat het een ‘onvoltooide proof of concept’ is voor een cliënt om de technologische mogelijkheden en innovaties te demonstreren. Het hologram zou een samenwerking zijn met de AARP, een organisatie die de belangen van 50-plussers behartigt, om te laten zien hoe AI kan helpen om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.
Proto stelt dat het een ‘onbedoelde vertoning’ was - ondanks dat het duidelijk een geplande demonstratie was op CES - en dat Nintendo en de AARP niet betrokken waren bij de vertoning. Het is niet duidelijk of Nintendo juridische stappen gaat zetten. De Japanse uitgever is normaal erg beschermend als het aankomt op haar intellectuele eigendommen.