BioShock-maker Ken Levine's nieuwe game kampt met problemen

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 10:00
alle xbox 360 bioshock games backwards compatible met xbox one 102629f1641290669
Ken Levine, de maker van de bekroonde BioShock en later BioShock Infinite, werkt al sinds 2014 met zijn nieuwe studio Ghost Story Games aan een nieuw project. In de afgelopen jaren is er alleen nog bijzonder weinig getoond rondom de game. Een nieuw rapport van Bloomberg stelt dat er achter de schermen flinke problemen zijn bij de studio van Levine, waarbij het meesterbrein zelf voor de problemen zou zorgen.
Levine zou volgens voormalige werknemers wat problemen hebben als het aankomt op management. Door zijn manier van werken zouden meerdere werknemers burn-outs hebben opgelopen. Mike Snight, mede-oprichter van Ghost Story Games, stelt dat Levine een AAA-game probeert te maken met een team ter grootte van een indiestudio.
Verder zou de BioShock-maker ook erg perfectionistisch zijn. Hierdoor zou soms maanden van werk zomaar uit het raam gegooid worden. Het is niet de eerste keer dat Levine de titel van perfectionist vergaard. Zo werd hij in het verleden ook al genoemd door tal van bronnen die meehielpen met het boek Press Reset.
Een eerste titel van Ghost Story Games is er inmiddels nog steeds niet, al had deze in 2017 al moeten komen volgens de reportage van Bloomberg. Het idee achter de studio was oorspronkelijk dan ook dat de kleinere studio van Levine mede dankzij hulp van 2K Games titels zou leveren. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. Moederbedrijf Take-Two en Levine zelf hebben niet gereageerd op de reportage.
bioshock f1631618056f1631618066

Wel een nieuwe BioShock, maar dan zonder maker Ken Levine

Opvallend is wel dat er een nieuwe BioShock onderweg is van een nieuwe studio genaamd Cloud Chamber. Officieel zijn er nog geen details over de nieuwe game bekend, maar wel zijn er al flink wat details gelekt. Zo gaat de game zich afspelen in Antartica, in een stad genaamd Borealis. De game speelt zich daarnaast in de jaren '60 af en moet BioShock Isolation gaan heten. De game zou in 2022 moeten verschijnen.

Populair Nieuws