Bioscopen gaan 1 juni weer open!

News
donderdag, 07 mei 2020 om 17:00
xgn google image
Na wekenlang thuiszitten in de intelligente lockdown, waarin het hele openbare leven stil lag is er nu weer licht aan het einde van de tunnel. De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat onder anderen bioscopen weer open mogen. Nog wel met beperkingen, waaronder in aantallen bezoekers, maar er mogen weer films vertoond gaan worden.

Pathé reageert meteen

Uiteraard zijn de verschillende bioscoop-ketens blij verrast met de verruiming van de mogelijkheden en Pathé kondigde dan ook meteen al aan dat zij van de mogelijkheden gebruik gaan maken, al weet ze nog niet precies hoe dat vorm gaat krijgen. Mogelijk gaat er eerst proef gedraaid worden met abonnementhouders. Zij zijn de vaste klanten van de bioscoopketen en zullen maar wat graag vooraan staan bij de eerste vertoningen. Wel was er onder volgers nog wat twijfel over of de maximaal 30 bezoekers de gehele bioscoop betrof, op dat dat een maximum per zaal betrof, maar ook daar wist Pathé snel antwoord op te geven.

Ook Vue Nederland gaat weer open

Ook Vue Nederland laat weten snel weer bezoekers te willen ontvangen. Zij hebben een statement op hun website geplaatst waarin ook zij bevestigen per 1 juni weer open te gaan, maar ook zij weten nog niet precies hoe dat uitgevoerd gaat worden. Zij geven aan dat dit in de nabije toekomst via de reguliere kanalen gecommuniceerd gaat worden. Vue Movie Pass houders krijgen binnenkort bericht via mail met een update.
vue covid updatef1588861701
Natuurlijk hebben ook wij weer zin om snel de bioscoopzalen op te zoeken. Wel is het even afwachten welke films er te zien zullen zijn, er zijn natuurlijk heel veel films de laatste tijd gecanceld, uitgesteld of direct naar de streaming-diensten verplaatst.