Bijna al Sony's PlayStation-games pas na een jaar op PC

News
woensdag, 05 oktober 2022 om 10:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
PlayStation brengt steeds vaker games naar PC. Dit jaar alleen kwamen God of War en Marvel's Spider-Man naar het platform, terwijl Sackboy: A Big Adventure nog op de planning staat. Wel komen de titels een stuk later dan de releases op Playstation. Herman Hulst, hoofd van PlayStation Studios, geeft nu uitleg over de strategie.
PlayStation-games blijven exclusief voor PlayStation-platformen voor minimaal een jaar. Zo maakt Herman Hulst bekend in een interview met Franse YouTuber Julien Chièze. Dit zal onder andere de strategie worden voor aankomende singleplayer-games als God of War Ragnarok en Marvel's Spider-Man 2.
Hulst legt uit: "We hebben als PlayStation Studios een symbiotische relatie met het platform. We zijn vaak de eerste ontwikkelaars die de nieuwe hardware proberen, net als de nieuwe controllers. Het is geweldig voor de teams om te zien dat hun creaties ook op PC beschikbaar worden, vaak met de hulp van ons nieuwe, aangekochte team [Nixxes Software]. Er zijn meer spelers en dat helpt enorm. In de toekomst gaan we minimaal een jaar tussen de release op PlayStation en PC zien.

Dubbele release van live-service games van PlayStation Studios

Daarna zijn de games vrij om naar PC te komen, al is er wel een uitzondering op de regel. Die uitzondering heeft te maken met live-service games. Die worden wel vanaf dag 1 beschikbaar voor zowel PlayStation-platformen als PC. "Live-service games zijn van nature een tikje anders", stelt Hulst. "Je wil een sterke spelersgroep hebben, veel engagement vanaf het moment dat de game live gaat. In dat geval gaan we misschien gelijktijdig lanceren op PC en PlayStation."
Veel live-service games zijn dan ook in de maak bij PlayStation. CEO Jim Ryan liet eerder al weten dat Sony van plan is om twaalf live-service titels te lanceren voor het kalenderjaar van 2026 afgelopen is. Eén van die titels lijkt The Last of Us Factions te worden, maar details zijn nog schaars.