Bethesda aangeklaagd wegens Fallout 4 DLC

News
vrijdag, 26 februari 2021 om 7:30
xgn google image
Bethesda Softworks en moederbedrijf ZeniMax Media worden aangeklaagd vanwege de Fallout 4 DLC. Fans vinden dat ze door Bethesda zijn bedrogen over de Season Pass en de Creation Club.
Een groep fans heeft zich verenigd en klagen Bethesda aan in een class action lawsuit. Zij vinden dat Bethesda hun heeft misleid over de Season Pass; deze pas zou niet alle DLC van Fallout 4 bevatten, terwijl Bethesda beweerde dat dit wel het geval was.
Fallout 4 kwam in 2015 uit met de Season Pass. Kopers van de pas kregen alle zes officiële DLC’s. Vanwege de grootte van de uitbreidingen werd de pas in 2016 zelfs in prijs verhoogd.
De problemen ontstonden toen Bethesda in 2017 begon met de Creation Club. In de Creation Club zouden voor betaling add-ons en mods voor games als Skyrim en Fallout 4 worden aangeboden. De inhoud van de club werd gepresenteerd als mods, gemaakt door de community. Alleen waren het vooral add-ons die door Bethesda zelf werden gemaakt en beheerd.

Fallout 4 DLC zat niet inbegrepen bij seizoenspas

De inhoud van de Creation Club zat niet inbegrepen bij de seizoenspas. Bethesda’s aanklager vinden dus dat de ontwikkelaar gelogen heeft; immers zou alle DLC bij de pas inbegrepen zitten.
Filippo Marchino, één van de advocaten van de groep aanklagers, verklaarde in een interview met VentureBeat: “Simpel gezegd verkocht Bethesda een seizoenspas met de belofte dat alle houders vanaf toen alle DLC zouden krijgen.”
“Ze gaven een beperkte hoeveelheid DLC inhoud uit. Toen kwamen ze met een tweede golf aan DLC, maar besloten het de Creation Club te noemen, en zorgden ervoor dat ze het geen DLC noemden. Dit betekent dat ze mensen beloofden ‘we geven jullie alles wat we maken’, en daarna terugkwamen op die belofte.”