Dit zijn de 10 beste perks in games!

  Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit games: perks. Je zal waarschijnlijk nog wel nare herinneringen hebben aan perks als Martyrdom en Juggernaut uit Call of Duty 4: Modern Warfare. Toch zijn er ook zat perks die plezier oproepen en die zetten we op een rijtje.

  10. Overkill (Call of Duty: Modern Warfare)

  Deze perk zullen zowel veteranen als nieuwkomers van de Call of Duty franchise kennen. De perk stelt je in staat om twee primary wapens mee te nemen. Dit zorgt er dus voor dat je bijvoorbeeld een sniper rifle en een shotgun in je uitrusting kan plaatsen. Zo kan je dan eerst vanaf een afstandje je tegenstanders het leven zuur maken, om vervolgens met een shotgun dichtbij huis te houden. De veelzijdigheid van de perk is wat het zo aantrekkelijk maakt, zeker in een multiplayer shooter als Call of Duty.

  9. Wasteland Whisperer (Fallout 4/Fallout 76)

  Dit is niet alleen een handige perk, maar ook nog eens een ontzettend leuke als je de hogere levels behaald. De perk zorgt ervoor dat je wilde beesten die je tegenkomt in de post-apocalyptische wereld van Fallout kan pacificeren. Altijd handig als er weer eens een Deathclaw de weg verspert naar je eindbestemming. Op de hogere levels kan je de beesten zelfs aansturen. Volgens mij wil iedereen wel een Deathclaw als waakhond.

  8. Takedowns (Far Cry reeks)

  Je kan je Far Cry eigenlijk bijna niet meer voorstellen zonder de takedowns. Het jammere is dat het een perk is die je moet ontgrendelen, dit betekent dus dat je zuurverdiende vaardigheidspunten erin moet stoppen. Gelukkig vereist de perk niet heel veel punten, dus zal je de takedowns snel ontgrendeld hebben. Zeker op de latere levels kan je met gemak complete outposts overnemen zonder ook maar één kogel af te vuren. Blijf wel alert voor de alarmen, want als die afgaan, heb je weinig aan je takedowns.

  7. Hollow Point (Borderlands 3)

  De perk die eerst kapot was, maar inmiddels gerepareerd is. Je zal even moeten grinden voor deze perk, maar uiteindelijk is het de moeite waard. Het is de laatste perk in de Enforcer tree van de Guardian Ranks, je moet hiervoor 75 Guardian punten verzamelen. Het voordeel wat je na de grind wel hebt, is dat iedere kill met een critical hit een explosie veroorzaakt. Zeker handig om grote hoeveelheden vijanden in een klap naar het hiernamaals te sturen. De perk is extra handig als je FL4K speelt met de fade away crit build. Iedere tegenstander gaat dan namelijk ten onder aan een critical hit.

  6. Stronghold (Kingdom Come: Deliverance)

  Als je deze game gespeeld hebt, dan weet je waarschijnlijk dat de combat best uitdagend kan zijn. Deze perk is waarschijnlijk één van de handigste perks in de game en zou dan ook hoog op je lijstje moeten staan om te ontgrendelen. De perk zorgt ervoor dat je stamina-consumptie 30% lager is wanneer je aanvallen aan het blokkeren bent. Tijdens langdurige gevechten waar je geduldig op een opening bij de tegenstander moet wachten is deze perk een geschenk uit de hemel. Zo hou je het gevecht namelijk ook daadwerkelijk langdurig uit en zal je dus waarschijnlijk minder pogingen nodig hebben om te winnen.

  5. Second Chance (Zombie Army 4 Dead War)

  Vergelijkbaar met de perk Last Stand uit de Call of Duty reeks. Het wil natuurlijk wel eens gebeuren dat je overmeesterd wordt door een horde van zombies. Dat is heel erg vervelend, ook voor je vrienden die je de hele tijd mogen reviven wanneer je down gaat. Second Chance stelt je in staat om jezelf overeind te helpen door een zombie neer te schieten terwijl je down bent. Als je de perk eenmaal in Gold hebt, kan je jezelf twee keer per hoofdstuk overeind helpen. Dat zullen je vrienden fijn vinden.

  4. Muscle Memory (The Witcher 3: Wild Hunt)

  Deze perk biedt de basis voor de meeste builds in The Witcher 3. De perk zorgt ervoor dat je snelle aanvallen meer schade doen. Zeker op de hogere moeilijkheidsgraden, waar je heel zorgvuldig builds moet maken, is het een extreem handige perk. Veel monsters die je tegenkomt zijn namelijk best wel snel, dus is het handig om te focussen op snelheid in plaats van pure kracht. Waarschijnlijk de meest praktische en voor de hand liggende perk in deze lijst, maar hij kan niet ontbreken.

  3. Run and Gun (The Outer Worlds)

  Deze perk is alleen handig als je van plan bent vuurwapens te gebruiken in The Outer Worlds. Als je ze gebruikt, dan is deze perk eigenlijk een must. Het verlaagt namelijk de straf op je nauwkeurigheid terwijl je beweegt met 65%. Dat is echt ontzettend veel. Zo kan je lekker door blijven bewegen om te zorgen dat je moeilijk te raken bent, terwijl je de tegenstander bijna net zo goed kan raken als wanneer je stilstaat. Je kan niet altijd blijven bouwen op het vertragen van de tijd, dus pak deze perk zo snel mogelijk op in The Outer Worlds.

  2. Unbreakable (The Elder Scrolls V: Skyrim)

  Vind je het ook zo vervelend als je lockpicks constant breken? Met deze perk hoef jij je er nooit meer zorgen over te maken. Het is de laatste perk in de lockpicking tree, dus het zal even duren voordat je deze perk hebt. Tegen die tijd zal je natuurlijk al best wel begaan zijn met lockpicken in de game, maar het blijft alsnog een handige perk om te hebben. Master locks blijven namelijk altijd nog lastig, zelfs als je lockpicking op 100 hebt. Je kan er natuurlijk omheen werken door de Skeleton Key, de onbreekbare lockpick, te houden, maar dan kan je nooit de Thieves Guild questline voltooien. Dat zou natuurlijk ook zonde zijn.

  1. Sixth Sense (Ghost Recon: Breakpoint)

  Misschien niet de beste game, maar wel een ontzettend nuttige perk. De perk stelt je in staat om vijanden automatisch te signaleren wanneer je binnen 25 meter van ze komt. De tegenstanders worden dan ook gelijk gemarkeerd zodat je ze nooit uit het zicht verliest. Deze perk is natuurlijk niet te gebruiken in de multiplayer van Ghost Recon, omdat het veel te effectief zou zijn in het vinden van de tegenstander. In de singleplayer is de perk gelukkig alsnog heel nuttig, zeker wanneer je stealth een basis in wil gaan.

  Dit waren de perks die wij heel goed vinden. Heb jij nog wat toe te voegen aan de lijst? Misschien een perk die razend effectief voor je is geweest of een perk die je gewoon heel leuk vindt? Laat het ons weten in de comments!

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.