Benieuwd hoe een ziekte als Corona wordt bestreden? Ontdek het in Netflix's Pandemic

News
dinsdag, 28 januari 2020 om 17:47
pandemicf1580223556
Het Coronavirus houdt momenteel China in de houdgreep, maar duikt ook al op in andere delen van de wereld. Het lijkt onmogelijk om zo’n ziekte tegen te gaan, maar in de docuserie Pandemic op Netflix kun je zien hoe hard jaarlijks gestreden wordt om een wereldwijde epidemie te voorkomen.
Door de jaren heen is de wereld geteisterd door talloze dodelijke ziektes, plagen en virussen. Soms worden grote delen van de wereld erdoor getroffen met talloze slachtoffers als gevolg. In de 19de eeuw is bijvoorbeeld de pokken verantwoordelijk geweest voor 300 tot 500 miljoen dodelijke slachtoffers.
In de zesdelige Netflix-serie Pandemic: How To Prevent An Outbreak kan je ontdekken hoeveel werk er jaarlijks wordt gestoken in het voorkomen en bestrijden van epidemieën. Ondanks dat de zorg namelijk enorm verbeterd is in de afgelopen eeuw, blijven ziektes de mensheid teisteren. Het Coronavirus is daar een goed voorbeeld van. Kan deze ziekte nog gestopt worden voordat het over de hele wereld slachtoffers zal eisen? Hoewel de serie niet specifiek over Corona gaat, is het wel een goede kijktip.

Populair Nieuws