Apple start eerste publieke iOS 14 beta

News
woensdag, 15 juli 2020 om 9:45
space gray iphone 5s 1294886 1f1594797617
De openbare bèta van iOS 14 is momenteel live, wat betekent dat je geen Apple-ontwikkelaar hoeft te zijn om een ​​testrit te maken door één van de grootste updates van het mobiele besturingssysteem van Apple. Met dit artikel laten we zien hoe je de bètaversie van iOS 14 op je iPhone installeert.
Uiteraard is er wel de gebruikelijke beta-disclaimer. Software die voor de release geïnstalleerd kan worden, zou ernstige problemen kunnen veroorzaken. Omdat dit een openbare bèta is en deze niet alleen bedoeld is voor ontwikkelaars, zou de bèta relatief veiliger moeten zijn. Maar bèta's zijn vaak vatbaar voor rare bugs, dus wees voorbereid op enkele problemen.
Om de openbare bèta van iOS 14 of de uiteindelijke definitieve versie te gebruiken, heb je een iPhone 6S of nieuwer model nodig.

Installeer iOS 14 bèta

Met de volgende stappen kun je iOS 14 op jouw iPhone zetten en deze vervolgens installeren.
1. Klik hier om je toestel in te schrijven voor de openbare bèta van iOS 14.
2. Klik op de knop Profiel downloaden.
3. Vervolgens wordt er gevraagd of je de variant op je iPhone wil downloaden. Ga hiermee akkoord.
4. Ga nu naar de app Instellingen van je iPhone en klik onder je Apple ID. Vervolgens zie je de bètaversie verschijnen.
5. Klik in het volgende scherm op 'installeren' in de rechterbovenhoek om de iOS 14 bèta te installeren. Ga akkoord met de overeenkomst op het volgende scherm.
6. Nadat de bèta geïnstalleerd is, zou de update automatisch moeten beginnen met downloaden. Als het downloaden is voltooid, ontvang je een melding, start vervolgens de iPhone opnieuw op zodra hierom wordt gevraagd.
Hierna wordt je iPhone opnieuw opgestart naar een scherm met een voortgangsbalk. Dit deel zal even duren, gezien het een grote update is. Wanneer je smartphone uiteindelijk opnieuw wordt opgestart, voer je de openbare bèta van iOS 14 uit.
Ga voor meer updates gewoon naar de Instellingen en selecteer 'Algemeen' voordat je op Software-update tikt. Als er een nieuwe versie van de bèta is, kun je deze downloaden zoals je een gewone iOS-update installeert. Als je automatische updates hebt ingeschakeld, krijg je altijd meldingen wanneer er nieuwe updates beschikbaar komen. Op het moment is de huidige openbare bètaversie van iOS 14 versie 2.