Apple schikt voor een fiks bedrag vanwege slome iPhones

News
donderdag, 19 november 2020 om 10:00
iphone mini 3f1605185709
Apple gaat een enorm bedrag betalen om te schikken in hun 'batterygate' zaak. Apple zou namelijk oudere iPhones langzamer maken, zodat consumenten sneller een nieuwe iPhone zouden kopen. Dit was in 2016 een groot schandaal, omtrent de iPhone 6, iPhone 7 en iPhone SE. Miljoenen consumenten meldden namelijk dat hun iPhone opeens langzamer werden.

Apple schikt voor schrikbaren groot bedrag

Apple gaat 113 miljoen dollar betalen aan Amerika om te schikken in deze zaak. Apple heeft in deze zaak naar buiten gebracht dat zij de iPhones niet langzamer maakt, zodat iemand sneller een nieuwe iPhone zou kopen. Het zou hier juist gaan om het behouden van de batterijleeftijd, zodat een iPhone langer mee zou gaan. Natuurlijk klinkt dit in de oren van de consument precies hetzelfde, maar Apple heeft nooit toegegeven dat zij schuldig is aan de 'batterygate'.
113 miljoen dollar is in de ogen van Apple een zakcentje, maar het gaat hier om meer dan alleen geld. Apple wordt namelijk wel vaker beschuldigd van soortgelijke praktijken, waar het bedrijf keer op keer de beschuldigingen ontkent. Volgens een advocaat uit Arizona, genaamd Mark Brnovich wist Apple maar al te goed wat voor invloed dit zou hebben op de verkoop van iPhones. 'Veel consumenten besloten dat de enige manier om een snellere iPhone te krijgen, een nieuwe te kopen is.'
Wat je van deze beschuldigingen vindt is aan jou, maar Apple is straks wel een stuk lichter in de portemonnee. Natuurlijk heeft ze dit zo weer aangevuld door een paar iPhones te verkopen. Want ja, niemand stopt toch met het kopen van die smartphones.