Uitstel van nieuwe iPhone releasedatum onvermijdelijk

  Het zou zomaar eens kunnen dat we dit jaar geen nieuwe iPhone in handen krijgen. Apple overweegt namelijk om de komst van de nieuwe toestellen uit te stellen. Dat meldt Japanse nieuwssite Nikkei die die van bronnen dichtbij Apple te horen kreeg.

  Volgens de bronnen is er intern flink wat discussie over de mogelijkheid om de nieuwe iPhones met maanden uit te stellen. Dit, in verband met de angst voor tegenvallende verkoopcijfers in verband met de situatie in de wereld. Daarbij zouden er flink wat obstakels zijn met betrekking tot leveringsmogelijkheden op dit moment. De releasedatum die vermoedelijk gepland stond voor september zou daarom beter verplaatst kunnen worden naar een later moment.

  Mogelijk uitstel heeft meerdere redenen

  Volgens de bronnen is het belangrijk ‘dat de eerste 5G iPhone een hit is’ . Met de situatie rondom het coronavirus is de kans dat dit gebeurt een stuk kleiner dan in een normale situatie. Consumenten zouden minder aandrang hebben om hun toestel te upgraden en de opdrachten om thuis te blijven vanuit regeringen helpen ook niet. Bovendien is de kans groot dat Apple winkels nog even dicht blijven.

  Een andere motivatie voor de uitstel van de toestellen is dat printplaten van de nieuwe toestellen wellicht niet op tijd geleverd worden. Een bron van een leverancier meldt dat leveringen nu pas in augustus zullen zijn, terwijl het normaal al ergens in juni plaatsvindt. Dit is nog niet lang geleden besloten en vergoot te kans op vertraging alleen maar. Andere leveranciers hebben volgens de bronnen niet te horen gekregen om onderdelen later aan te leveren.

  Wat Apple gaat besluiten rondom de release van de nieuwe iPhones, is nog onbekend. De smartphonefabrikant heeft officieel nog niets aangekondigd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.