Apple legt patent op speciaal zonnedak voor de Apple Car

News
donderdag, 03 februari 2022 om 19:30
apple 1839363 1920f1612952324
Apple is al flink wat jaren bezig met het ontwikkelen van haar eigen auto. Het bedrijf heeft een zonnedak ontwikkeld die beter is dan de zonnedaken die we kennen op andere auto’s. Apple heeft daar nu een patent op gekregen.
Het zonnedak wat Apple gebruikt voor haar zelfrijdende auto is volledig gemaakt van glas. Dit glas komt in verschillende kleuren, en gebruikers kunnen waarschijnlijk zelf de kleur van het glas aanpassen. Apple heeft alleen een eigen draai gegeven aan haar glazen dak, en implementeert een feature waarmee je dit dak kan openen.
Met dit glazen dak wat open en dicht kan, onderscheidt Apple zich voorgoed van de concurrentie, want met dit patent mag niemand zonder toestemming van Apple het concept namaken. Volgens Bloomberg zal de auto van Apple in 2025 uitkomen. Inmiddels is de auto al zo een 8 jaar in ontwikkeling. Veel informatie is nog niet bekend over de auto, wel laat 9to5mac weten dat Apple met Zuid-Koreaanse autobedrijven aan het onderhandelen is om de productie te realiseren.

Hoe ziet de Apple Car eruit?

Tot dusver lijkt het erop dat de auto volledig zelfrijdend is. In tegenstelling tot andere zelfrijdende auto’s heeft de Apple auto geen stuurwiel, pedalen of handrem waarmee je kan ingrijpen. De ontwikkeling van deze Apple Car loopt wel een beetje stroef, aangezien veel top-techneuten het bedrijf hebben verlaten. Sommigen zijn bijvoorbeeld overgelopen naar Tesla. Toch lijkt het erop dat Apple, nu bekend is dat zij een patent heeft gekregen op haar speciale zonnedak, de productie weer onder controle heeft.