Apple koopt oudere series om de strijd met streamingsdiensten aan te gaan

  Apple zet oudere series op zijn streamingsdienst AppleTV+ om bibliotheken te verbeteren. Zo wil Apple de strijd aangaan met streamingsdiensten zoals Netflix, Amazon, Hulu en Disney+.

  Apple lanceerde op 1 november 2019 AppleTV+ wereldwijd in meer dan honderd landen. AppleTV+ staat vol met originele series, programma's en andere films. Volgens Bloomberg heeft Apple onlangs de licenties gekregen van verschillende oudere series. Elke maand komen er nieuwe Apple origineels op AppleTV+. Als je Apple devices hebt hoef je AppleTV+ niet meer te installeren in je AppleTV app.

  Een maandabonnement kost maar € 4,99 per maand na een gratis proefperiode van zeven dagen. Je kunt zowel online als offline films en series kijken die op AppleTV+ staan. Ondanks dat AppleTv+ nog niet populairder is dan bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime Video wil Apple met oudere series meer mensen trekken.

  Concurrentie

  Het uiteindelijke idee van Apple is om series op AppleTV+ te zetten die andere streamingsdiensten niet hebben. Apple focust zich ook voornamelijk op originele shows en wil steeds meer extra content op de streamingsdienst zetten. Niet alleen zet Apple oude series op AppleTV+, ook sommige films die nog in de bioscopen moeten verschijnen komen op de streamingsdienst te staan.

  Volgens Bloomberg zijn er vanaf februari 10 miljoen mensen die AppleTV+ hebben aangeschaft, maar slechts de helft maakt echt gebruik van de dienst. Disney+ daarentegen had op de eerste dag al 10 miljoen gebruikers en zit op dit moment op de 50 miljoen gebruikers. Apple hoopt in de loop van de jaren een steeds grotere concurrent te zijn tegen alle andere streamingsdiensten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.