Vernieuwde Apple TV app en streamingdienst Apple TV+ aangekondigd

  Vanavond tijdens de Apple livestream heeft het bedrijf nieuwe features aangekondigd voor de Apple TV app. Daarnaast kondigt het ook Apple TV+ aan. Deze streamingdienst zal dit jaar nog uitkomen op Apple TV. Een eventuele prijs voor de nieuwe dienst van Apple is nog niet bekendgemaakt.

  De Apple TV app krijg een vernieuwe interface die te vergelijken is met het design van Netflix. In de Apple TV app wordt content van meerdere streamingdiensten samengevoegd binnen één applicatie. Hierdoor kun je kiezen uit een gigantisch aanbod van series én films. In plaats van voor alles te betalen kun je nu alleen betalen voor wat jij wilt kijken. Per aanbieder kun je kiezen uit content en alleen voor die content wordt een bedrag verrekend. Grote afwezige binnen dat aanbod is Netflix, gezien het bedrijf eerder deze maand al aankondigde niet samen te willen werken met Apple.

  Ook is er aan de jongere doelgroep gedacht met een eigen kidssectie, gevuld met content die geschikt is voor jonge kijkers. De vernieuwde versie van Apple TV wordt in mei middels een update toegevoegd en komt in de herfst ook naar de Mac toe. Verder wordt de Apple TV app ook uitgebracht op smarttelevisies van onder andere Samsung, LG, Sony en Vizio. Apps voor deze apparaten worden later dit jaar uitgebracht.

  Nieuwe eigen content met streamingdienst Apple TV+

  Naast films en series van andere platformen gaat Apple ook zelf content verzorgen voor Apple TV. Door middel van een eigen dienst, in de vorm van Apple TV+, wil het bedrijf eigen series en films aan de man brengen. Tijdens de livestream van het bedrijf is al een klein voorproefje gegeven van de content die verwacht kan worden op de nieuwe streamingdienst.

  Zo kondigen onder andere Steven Spielberg, Steve Carrell, Jason Momoa en JJ Abrams nieuwe projecten aan die exclusief op de dienst te zien zullen zijn. Net als Apple Arcade kun je met de nieuwe dienst van Apple voor maar één account betalen en dit delen met de gehele familie. Zo heeft iedereen een eigen account, met gepersonaliseerde content.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.